Kedden éjszaka kiderült, hogy az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) is van már koronavírussal fertőzött játékos, közben a tengerentúli kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Brookly Nets négy tagjának, köztük Kevin Durantnak a tesztje hozott pozitív eredményt.


Az NHL vezetői egy hete függesztették fel a játékot, ugyanakkor egészen mostanáig nem volt olyan jégkorongozó a ligában, aki megbetegedett volna. Az Ottawa Senators viszont közölte, hogy egyik sportolója - akit nem nevezett meg a klub - elkapta a vírust. A kanadai csapat tájékoztatása szerint az érintettnek enyhe tünetei vannak és karanténba került, egyúttal a csapat valamennyi tagját elkülönítették, az orvosi stáb pedig folyamatosan figyeli az állapotukat.
A tengerentúli profi ligákat az NBA-ben megjelent fertőzés miatt állították le. Eddig három játékosról derült ki, hogy fertőzött, kedd este viszont hétre nőtt a számuk, miután a Brooklyn Nets bejelentette, hogy négy kosarasuk érintett. Közülük egy játékosnak vannak tünetei, a másik három tünetmentes.
NHL
Visszavonult a kétszeres Stanley Kupa-győztes védő
27/10/2020 11:14
Az együttes neveket nem közölt, ugyanakkor a gárda legnagyobb sztárja, a mostani szezont sérülés miatt kihagyó Kevin Durant közösségi oldalán jelezte, hogy ő az egyik.

000_1PZ4JG.jpg

Fotó: Eurosport

MTI
NHL
A playoff nem volt mindig ilyen napsütötte Floridában
09/09/2020 16:46
NHL
2020, ez csak te lehetsz: augusztus elsején újraindul az NHL-szezon
01/08/2020 07:55