Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Philadelphia Flyers szurkolói ezentúl saját dühöngőben vandálkodhatnak, ha idegesek csapatuk miatt

Eurosport
Eurosport

Publikálva 14/10/2019 - 09:50 GMT+2

A Flyers stadionjának stresszoldó szobájában kontrollált körülmények között bárki bármit szétzúzhat, ha úgy érzi.

Fotó: Eurosport

Hiánypótló jelleggel, egy üresen tátongó piaci rést tömött be minapi bejelentésével a Philadelphia Flyers NHL csapata. A pennsylvaniai franchise, az amerikai sportcsarnokok közül elsőként, dühöngő szobát nyitott a gárda otthonául szolgáló Wells Cargo Centerben.

Az aréna frissen megnyitott „ékszerdobozában” a szurkolók szabadon, kontrollált körülmények között, na és persze megfelelő védőfelszereléssel ellátva, kedvükre törhetnek-zúzhatnak változó méretű háztartási tárgyakat a kávéscsészétől a plazmatévéig terjedő széles skálán. Az ötletgazdák abban sem korlátozzák a felhasználókat, hogy csak egyféle zúzóeszközt biztosítanak a „munkához”, akik így, már-már a párbajok szabályait követve, baseballütő, pörölykalapács és természetesen hokiütő közül választhatnak fegyvernemet. A stresszoldó foglalkozás kapcsán a szervezők felhívják a figyelmet, hogy a kitartó rombolás hatására a széttört tárgyakon akár rivális csapatok emblémái is feltűnhetnek, jótékony jelleget kölcsönözve ezáltal a zúzásnak. A dühöngőben zajló tevékenységet a drukkoló barátok, rokonok a megfigyelő szobából kísérhetik figyelemmel.
„A kezdeményezés valóban formabontó. Meghallgattuk néhány szurkolónk javaslatát, akik a fájdalommentes szórakozás ezen típusát ajánlották a figyelmünkbe.” – avatott be a stresszoldó szoba megnyitásának kulisszatitkaiba Valerie Camillo, a Philadelphia Flyers és a Wells Cargo Center gazdasági igazgatója.
A dühöngő szolgáltatásait a csapat szurkolói a mérkőzések előtt, alatt vagy után is igénybe vehetik, előzetes foglalás ellenében. Így az előrelátók egy-egy rangadó előtt, egy meccs utáni időpont lefoglalásával, akár be is biztosíthatják magukat, hiszen a mérkőzés kimenetelétől függetlenül dühük semmiképpen sem marad levezetetlen. Az öt percre szóló, egy nagyobb adag kis méretű, és egy darab közepes vagy nagy méretű tárgyat magában foglaló pusztító szeánsz ára egyéni foglalás esetén 35 USD, míg páros belépő esetén 60 USD.
A dühöngő, feszültséglevezető szoba gondolata egy évtizeddel ezelőtt Japánban született meg, az Egyesült Államokban pedig a san josei Break Stuff Bay Area jóvoltából honosodott meg. A szolgáltatás honlapján a felhasználó többféle csomagból válogathat, hiszen az egyes árkategóriák aszerint kerültek megállapításra, hogy azok mennyi és milyen méretű tárgy megsemmisítésére engednek lehetőséget. A leleményes tulajdonosok arra is lehetőséget biztosítanak, hogy a dühös felhasználók, batyus jelleggel, saját, otthonról hozott tárgyaikat zúzzák szét náluk, vagy épp saját otthonukban törjék rommá a szolgáltató által odaszállított eszközöket.
Azt, hogy a 45 éve áhított Stanley-kupához hozzásegíti-e a csapatot a csarnokban bevezetett innováció, még korai megjósolni, a Flyers mindenesetre jól kezdte a szezont (két hazai győzelem után idegenben egy szétlövéses vereség), amivel jelenleg a Keleti Főcsoport kilencedik helyén áll. Arra azonban minden bizonnyal nagyobb összegben lehet városszerte fogadni, hogy egy-egy vereség után lényegesen megcsappan a vitrinben őrzött üvegtálak és kávéskészletek száma.
Szöveg: Nánási Antal
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés