19:43 Nyolc k√∂z√∂tt a magyar nŇĎi v√≠zilabda-v√°logatott

A magyar v√°logatott vas√°rnap a pap√≠rform√°nak megfelelŇĎen rendk√≠v√ľl k√∂nnyed√©n, 23-6-ra legyŇĎzte az argentin csapatot a negyedd√∂ntŇĎbe jut√°s√©rt rendezett tal√°lkoz√≥n a vil√°gbajnoks√°g nŇĎi v√≠zilabdatorn√°j√°n.

Leimeter D√≥ra √©s az argentin Julieta Auliel (h√°ttal) a vizes vil√°gbajnoks√°g nŇĎi v√≠zilabda torn√°j√°n, a negyedd√∂ntŇĎbe jut√°s√©rt j√°tszott Magyarorsz√°g - Argent√≠na m√©rkŇĎz√©sen a margitszigeti Haj√≥s Alfr√©d Nemzeti Sportuszod√°ban. MTI/Kosztics√°k Szil√°rd

Fotó: MTI

Hírek
Megvan a d√∂ntŇĎ p√°ros√≠t√°sa Montrealban, Neymar √©s a Milan is par√°d√©zott
12 √ďR√ĀJA

Megtörtént a generációváltás

S√≥s Csaba, a magyar √ļsz√≥v√°logatott sz√∂vets√©gi kapit√°nya szerint a Duna Ar√©n√°ban rendezett √©s szombaton v√©get √©rt vil√°gbajnoks√°gon a szurkol√≥k tan√ļi lehettek a gener√°ci√≥v√°lt√°snak.

18:10 V√≠zilabda: A spanyolok sim√°n jutottak tov√°bb a nŇĎkn√©l

A spanyol v√°logatott vas√°rnap a pap√≠rform√°nak megfelelŇĎen rendk√≠v√ľl k√∂nnyed√©n, 14-1-re legyŇĎzte a kazah csapatot a negyedd√∂ntŇĎbe jut√°s√©rt rendezett tal√°lkoz√≥n. A spanyolok a c√≠mv√©dŇĎ √©s olimpiai bajnok amerikaiakkal tal√°lkoznak a keddi negyedd√∂ntŇĎben.

A kazah Anna Novikova √©s a spanyol Beatriz Ortiz a vizes vil√°gbajnoks√°g nŇĎi v√≠zilabda torn√°j√°n, a negyedd√∂ntŇĎbe jut√°s√©rt j√°tszott Kazahszt√°n - Spanyolorsz√°g m√©rkŇĎz√©sen a margitszigeti Haj√≥s Alfr√©d Nemzeti Sportuszod√°ban. MTI/Kosztics√°k Szil√°rd

Fotó: MTI

NŇĎi v√≠zilabdatorna, negyedd√∂ntŇĎbe jut√°s√©rt: Spanyolorsz√°g-Kazahszt√°n 14-1 (4-0, 2-1, 7-0, 1-0)

17:53 A k√≠naiak√© az elsŇĎ arany√©rem mŇĪugr√°sban

F√©rfi szinkronmŇĪugr√°sban a Yuan Cao, Zongyuan Wang p√°ros m√©g √ļgy is magabiztosan tudott nyerni, hogy az utols√≥ k√∂rben hib√°zott. A m√°sodik helyen a britek, a harmadikon a n√©meteket v√©geztek.
A k√≠nai siker pap√≠rforma, mivel a legut√≥bbi, kvangdzsui vil√°gbajnoks√°gon egyetlen olyan sz√°m volt - a vegyes p√°rosok szinkronmŇĪugr√°s√°t az ausztr√°lok nyert√©k -, amelyen nem az √°zsiai orsz√°g legjobbjai hozt√°k el az arany√©rmet.

Yuan Cao √©s Zongyuan Wang - A k√≠naiak√© lett az elsŇĎ arany√©rem mŇĪugr√°sban a Duna Ar√©n√°ban zajl√≥ vil√°gbajnoks√°gon.

Fotó: AFP

Eredm√©nyek: f√©rfi szinkronmŇĪugr√°s, vil√°gbajnok
 • Yuan Cao, Zongyuan Wang (K√≠na) 459,18 pont
 • 2. Anthony Harding, Jack Laugher (Nagy-Britannia) 451,71
 • 3. Timo Barthel, Lars R√ľdiger (N√©metorsz√°g) 406,44

16:58 V√≠zilabda: A franci√°k √∂t√∂s√∂kkel jutottak tov√°bb a nŇĎkn√©l

A francia v√°logatott vas√°rnap 9-9-es d√∂ntetlent k√∂vetŇĎen √∂tm√©teresekkel m√ļlta fel√ľl az √ļj-z√©landi csapatot a negyedd√∂ntŇĎbe jut√°s√©rt rendezett tal√°lkoz√≥n. A franci√°k a magyarok csoportj√°ban gyŇĎztes olaszokkal tal√°lkoznak a keddi negyedd√∂ntŇĎben.
NŇĎi v√≠zilabdatorna, negyedd√∂ntŇĎbe jut√°s√©rt: Franciaorsz√°g - √öj-Z√©land 14-13 (1-2, 3-3, 3-2, 2-2, 5-4) - √∂t√∂s√∂kkel

A francia Kahena Benlekbir, Viviane Bahia, Gabrielle Fitaire √©s Estelle Millot a vizes vil√°gbajnoks√°g nŇĎi v√≠zilabda torn√°j√°n, a negyedd√∂ntŇĎbe jut√°s√©rt j√°tszott √öj-Z√©land - Franciaorsz√°g m√©rkŇĎz√©sen a margitszigeti Haj√≥s Alfr√©d Nemzeti Sportuszod√°ban 2022.

Fotó: MTI


16:03 Vízilabda: Kanada nem jutott nyolc közé

A csoportk√∂rben a magyarokkal szemben alulmarad√≥ kanadai v√°logatott vas√°rnap kikapott Hollandi√°t√≥l a negyedd√∂ntŇĎbe jut√°s√©rt rendezett tal√°lkoz√≥n.
A tengerent√ļli egy√ľttes a nagysz√ľnetig j√≥l tartotta mag√°t, akkor m√©g 3-3-at mutatott az eredm√©nyjelzŇĎ, majd a harmadik negyedben az eur√≥pai csapat n√©gy g√≥llal ell√©pett, az utols√≥ nyolc percben pedig biztosan ŇĎrizte az elŇĎny√©t, √≠gy v√©g√ľl 10-7-re diadalmaskodott. A hollandok a g√∂r√∂g√∂kkel tal√°lkoznak a keddi negyedd√∂ntŇĎben.
NŇĎi v√≠zilabdatorna, negyedd√∂ntŇĎbe jut√°s√©rt: Hollandia-Kanada 10-7 (1-2, 2-1, 6-2, 1-2)

A kanadai Gurpreet Sohi √©s a holland Brigitte Sleeking a vizes vil√°gbajnoks√°g nŇĎi v√≠zilabda torn√°j√°n, a negyedd√∂ntŇĎbe jut√°s√©rt j√°tszott Kanada - Hollandia m√©rkŇĎz√©sen a margitszigeti Haj√≥s Alfr√©d Nemzeti Sportuszod√°ban 2022. j√ļnius 26-√°n. MTI/Kosztics√°k

Fotó: MTI


14:32 Magyar ez√ľst√©rem a ny√≠ltv√≠zi √ļsz√≥k csapatverseny√©ben

A magyar v√°logatott ez√ľst√©rmet nyert a ny√≠ltv√≠zi √ļsz√≥k csapatverseny√©ben a Lupa-tavon zajl√≥ vil√°gbajnoks√°g vas√°rnapi nyit√≥napj√°n.
A Roh√°cs R√©ka, Olasz Anna, Betlehem D√°vid, Rasovszky Krist√≥f √∂ssze√°ll√≠t√°s√ļ v√°lt√≥ 1:04:43.00 √≥r√°s eredm√©nnyel v√©gzett a m√°sodik helyen a n√©metek m√∂g√∂tt, az olaszokat c√©lfot√≥val megelŇĎzve.
A magyar egy√ľttes ugyanabban az √∂ssze√°ll√≠t√°sban v√°gott neki a 4x1500 m√©teres viadalnak, mint amivel tavaly ugyanitt az Eur√≥pa-bajnoks√°gon bronz√©rmet szerzett, de ebben a fel√°ll√°sban decemberben az Abu-Dzabiban rendezett vil√°gkup√°n ez√ľst√©rmet is nyert.
Gell√©rt G√°bor sz√∂vets√©gi kapit√°ny m√°r elŇĎre jelezte: ahogyan az es√©lyes csapatok √°ltal√°ban teszik, a k√©t l√°ny kezdett, Roh√°cs R√©ka √©s Olasz Anna, majd Betlehem D√°vid k√∂vetkezett, v√©g√ľl Rasovszky Krist√≥f z√°rta a sort.
√Črdekesen indult a verseny, ugyanis az elsŇĎ k√∂r ut√°n az elsŇĎ n√©gy csapatot kiz√°rt√°k, miut√°n a g√∂r√∂g√∂k elsŇĎ embere eln√©zte az egyik fordul√≥t, √≠gy lev√°gta a t√°vot, a d√©l-koreai, a spanyol √©s a d√©l-afrikai ellenfele pedig "bedŇĎlt" ennek, √≠gy ŇĎk is b√ļcs√ļzni k√©nyszer√ľltek.
Roh√°cs a kiz√°r√°sok ut√°n a nyolcadik helyen v√°ltott Olasszal, aki a kilencedik helyen v√°ltott Betlehemmel. Az ekkor vezetŇĎ n√©metek a nemek k√∂zti v√°lt√°s mellett tett√©k le a voksukat, √≠gy egy h√∂lgyet, Leoni Becket f√©rfiak vett√©k √ľld√∂zŇĎbe, k√∂zt√ľk a 18 √©ves Betlehem, aki az elsŇĎ helyre hozta fel a staf√©t√°t.
Az utols√≥ 1500-ra √≠gy nem mindennapi mezŇĎny alakult ki: az √∂t kilom√©teren c√≠mv√©dŇĎ Rasovszky mellett a n√©meteket az olimpiai bajnok Florian Wellbrock, az olaszokat a medenc√©s versenyeken szombaton m√©g 1500 m√©ter gyorson p√°lyafut√°sa harmadik arany√°t minden idŇĎk m√°sodik legjobb idej√©vel megszerzŇĎ Gregorio Paltrinieri, a franci√°kat pedig a 2017-es balatonf√ľredi vil√°gbajnoks√°gon √∂t kilom√©teren √©s csapatban is arany√©rmes Marc-Antoine Olivier k√©pviselte.
Rasovszky 4.6 m√°sodperc elŇĎnnyel ugrott a v√≠zbe, a riv√°lisok azonban 300 m√©ter ut√°n m√°r meg is √©rkeztek m√∂g√©. A magyar a k√©t medenc√©s nagymenŇĎ szor√≠t√°s√°ban √©rkezett a hajr√°hoz, Wellbrock v√©g√ľl √≥ri√°sit robbantott √©s sim√°n gyŇĎz√∂tt, Rasovszky √©s Paltrinieri viszont gyakorlatilag egyszerre csaptak c√©lba, csak c√©lfot√≥ d√∂nt√∂tt kettej√ľk k√∂z√∂tt elŇĎbbi jav√°ra.
Egy√©rtelmŇĪen √©rem√©rt j√∂tt√ľnk a hazai k√∂z√∂ns√©g elŇĎtt, az elm√ļlt versenyeinken rendre a dobog√≥n v√©gezt√ľnk, √≠gy tudtuk, hogy k√©pesek lehet√ľnk r√° most is. Szeretj√ľk egym√°st, egym√°s√©rt √ļszunk
- nyilatkozta az √©rem√°tad√°st k√∂vetŇĎen Olasz Anna.
A 2013 √≥ta minden vil√°gversenyen kiv√°l√≥ eredm√©nyeket sz√°ll√≠t√≥ magyar versenyzŇĎ az MTI-nek besz√©lt a csapat taktik√°j√°r√≥l is:
"Ha megn√©zz√ľk a medenc√©s idŇĎinket, nem vagyunk annyira j√≥k, viszont Gell√©rt G√°bor kital√°lt egy olyan taktik√°t, ami fekszik nek√ľnk. R√©ka √©s √©n is gyeng√©bbek vagyunk medenc√©ben, viszont b√°rkinek a l√°bviz√©n el√ļszunk, √©s erre pr√≥b√°ltuk helyezni a hangs√ļlyt. Hi√°ba versenyeztem egy olyan l√°nnyal, aki medenc√©ben 30-40 m√°sodperccel jobb n√°lam, a l√°bviz√©n elvagyok √©s ha ott nincs leszakad√°s, akkor a fi√ļk sebess√©ge ki fog j√∂nni" - tette hozz√°.
Roh√°cs arr√≥l besz√©lt, szerencs√©re az elej√©n nem volt "es√©lye a ront√°sra", ahogy az √©len √ļsz√≥knak, hiszen a taktika r√©sze volt, hogy mely nemzetekkel kell egy√ľtt mennie.
Betlehem D√°vid elmondta, nagyon j√≥ √ļsz√°s volt, r√°ad√°sul egy elk√©pesztŇĎen n√©pes mezŇĎnyben siker√ľlt megszerezni az ez√ľst√©rmet.
Rasovszky Krist√≥f jelezte: tudta, hogy rendk√≠v√ľl neh√©z dolga lesz, hiszen a medenc√©ben vil√°gklasszis hossz√ļt√°v √ļsz√≥kkal ker√ľlt √∂ssze, akik k√∂z√ľl az egyiket most meg is tudta verni, de Wellbrock ez√ļttal jobban hajr√°zott.
"Itt elŇĎfordul, hogy beszor√≠tj√°k az embert, ennek az az elŇĎnye, hogy a m√°sik kettŇĎ hull√°ma seg√≠t a halad√°sban, m√°sfelŇĎl viszont √∂sszez√°rhatnak elŇĎtte, √©s nincs hova menni. Az volt a c√©l, hogy a fordul√≥ elŇĎtt Wellbrock mell√© ker√ľljek, ez szerencs√©re siker√ľlt √©s a t√∂bbieknek kellett p√°r temp√≥val t√∂bbet tenni√ľk" - eml√©kezett vissza Rasovszky arra a mozdulatra, amivel elker√ľlte az olasz √©s a n√©met "dar√°l√≥j√°t."
A vil√°gbajnok magyar √ļsz√≥ megjegyezte, hasonl√≥an szoros √©s kem√©ny versenyeket v√°r a folytat√°sban, √©s rem√©lhetŇĎleg azokon is harcban lesz az √©rmek√©rt.
Ez a harmadik magyar √©rem a hazai rendez√©sŇĪ vizes vil√°gbajnoks√°gon, mivel Mil√°k Krist√≥f a Duna Ar√©n√°ban 200 √©s 100 m√©ter pillang√≥n nyert.

Eredmények:

ny√≠ltv√≠zi √ļsz√°s, csapatverseny (4x1500 m), vil√°gbajnok:
 • N√©metorsz√°g (Lea Boy, Klemet Oliver, Leonie Beck, Florian Wellbrock) 1:04:40.5 √≥ra
 • 2. MAGYARORSZ√ĀG (ROH√ĀCS R√ČKA, OLASZ ANNA, BETLEHEM D√ĀVID, RASOVSZKY KRIST√ďF) 1:04:43.00
 • 3. Olaszorsz√°g (Ginevra Taddeucci, Giulia Gabrieleschi, Domenico Acerenza, Gregorio Paltrinieri) 1:04:43.00

A ny√≠ltv√≠zi √ļsz√°s tov√°bbi programja:

h√©tfŇĎ:
 • f√©rfi 5 km (Rasovszky Krist√≥f, Betlehem D√°vid) 9.00
 • nŇĎi 5 km (Roh√°cs R√©ka, Balogh Vivien) 12.00
szerda:
 • nŇĎi 10 km (Olasz Anna, Balogh Vivien) 8.00
 • f√©rfi 10 km 12.00 (Rasovszky Krist√≥f, Betlehem D√°vid) 12.00
cs√ľt√∂rt√∂k:
 • f√©rfi √©s nŇĎi 25 km (G√°licz P√©ter, Kalm√°r √Ākos, Olasz Anna, Roh√°cs R√©ka) 9.00
MTI
Hírek
√öjabb magyar √©rmek az √ļsz√≥ Eb-n, megsemmis√≠tett√©k a Manchester Unitedet
19 √ďR√ĀJA
Hírek
Messi biztosan nem kap idén aranylabdát, jön a végjáték Montrealban és Torontóban
TEGNAP 16:03