Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

MotoGP, Mugello: Bagnaia és a Ducati letarolta a mezőnyt

Baranyai Balázs

Frissítve 11/06/2023 - 15:39 GMT+2

Három hét telt el a legutóbbi, Le Mans-i forduló óta, a szünet után azonban minden maradt a régiben: olasz dominancia a MotoGP-ben.

MotoGP, Mugello: Bagnaia és a Ducati letarolta a mezőnyt

Fotó: AFP

Egy nyugodt versenyhétvégét hozott Mugello, pedig ez egy izgalmas, látványos helyszín. Mégis, majdnem minden futamon az volt az ember érzése, hogy le vannak osztva a lapok. Már a szombati sprint is meglepően könnyedén ment le – a táv második felében főleg vonatozgatást láthattunk, érdemi akció nélkül. A körmünket pedig később sem kellett lerágnunk.
A Ducati messze a legjobb motor jelenleg a gyorsaságimotoros-világbajnokságon, és ez ezen a helyszínen különösen jól kijött. Hazai pályán Bagnaia szinte érinthetetlen volt: pályacsúccsal szerezte meg a pole-t és kicsivel később a sprintversenyen is fölényesen nyert Bezzecchi, Martin, Zarco és Marini előtt. Az első 5 helyen tehát 5 Ducati zárt.
Ugyanez összejöhetett volna vasárnap is ám ott Alex Marquez bukása miatt végül csak az első négyes lett ducatis. A lényeg azonban nem változott. Bagnaia érinthetetlenül tempózta végig a futamot az élen, és ezzel a hibátlan hétvégével tovább növelte az előnyét a bajnokságban. Jorge Martin és Zarco jöttek be mögötte, és Marini zárt a 4. pozícióban. A főfutam nagy vesztese Bezzecchi lett, aki – a szombattól eltérően – itt nem tudott jó tempót produkálni és csak a 8. helyen zárt a visszatérő Bastianini előtt.
A Moto2 szintén sima versenyt hozott. Pedro Acosta magasan kiemelkedett a mezőnyből és fölényesen nyert. Fő riválisa, Tony Arbolino hátrébbról rajtolva zárkózott fel a start után és jött be simán a második helyre. A dobogó legalsó fokára Jake Dixon állhatott fel, aki a hajrában kapta el a sérüléssel bajlódó Canetet.
A Moto3-ban viszont nem lehetett okunk a panaszra: századok döntöttek a dobogós helyekről. Öten lógtak meg a futam elején: Öncü, Sasaki, Holgado, Masia és David Alonso. Az ő csatájuk mindvégig kiélezett és látványos volt, a végjátékban pedig a listavezető Holgado örülhetett. A spanyol mindössze 51 ezreddel előzte meg Öncüt az utolsó métereken, Sasaki pedig 56 ezredes hátránnyal jött meg a harmadik helyen Alonso és Masia előtt.
A világbajnokság következő fordulóját Németországban, a Sachsenringen rendezik majd június 18-án.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés