Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bagnaia újabb győzelemmel küldte nyári szünetre a mezőnyt

Baranyai Balázs

Frissítve 25/06/2023 - 15:30 GMT+2

A legendás asseni pályán folytatódott a gyorsaságimotoros-világbajnokság a Holland Nagydíjjal. A kérdés az volt, hogy kik tudnak élni a versenytársak hibáival az egy hónapos nyári szünetet megelőzően.

Francesco Bagnaia

Fotó: AFP

Egy kitűnő pálya, rengeteg néző és a világ legjobb motorosai – minden adott volt egy újabb parádés asseni hétvégéhez.
Szerencsére nem is kellett csalódnunk, mind a három kategória kellően mozgalmas futamokat hozott – megtámogatva egy-két jelentős hibával, drámával.
Kezdjük a felsorolást Marc Marquezzel, aki nekivágott ugyan ennek a hétvégének, de miután 17. lett a sprintfutamon, a vasárnapi versenyt már – az orvosok javaslatára is – kihagyta. Fabio Quartararo felemás hétvégét zárt: a sprintben régi önmagát idézve ott tudott lenni az élmenőkkel és a harmadik helyen zárt, vasárnap azonban őt is utolérte a balszerencse. Kicsúszott és Zarcóval együtt bukott, ami után úgy kellett letámogatni a pályáról. Épp ezért neki, Marqueznek és a többi sérültnek is megváltás lesz majd a következő néhány hét, ami alatt valamelyest felépülhetnek majd sérüléseikből és újult erővel vethetik majd bele magukat a szezon második felébe.
Ami a fő pozíciókat illeti, ez a hétvége most Bagnaia és Bezzecchi párharcáról marad emlékezetes. Az edzéseken Bezzecchi uralkodott, aki a sprintfutamon is fantasztikus sikert aratott. Ezt látva joggal gondolhattuk, hogy vasárnap is ő lesz majd a favorit, de a jelenk szerint a gyári Ducatinál sikerült találni valamit. Bagnaia ugyanis hamar az élre állt és összességében egy magabiztos sikerrel abszolválta a holland fordulót Bezzecchi előtt. A dobogó legalsó fokára Brad Bindernek kellett volna felállnia, ám a dél-afrikai lement a zöldre az utolsó körben, így büntetésben részesült: Aleix Espargaro örökölte meg így a harmadik helyet, aki alig pár ezreddel tudott csak bejönni az őt támadó Jorge Martin előtt.
picture

Jake Dixon

Fotó: Getty Images

A Moto2-ben végre eljött Jake Dixon ideje. Az Aspar csapat brit motorosa ugyanis remekül ment és egy komoly hiba ellenére is be tudta húzni élete első középkategóriás futamgyőzelmét. Hasonlóan váratlan, ám annál pozitívabb meglepetés volt még Ai Ogura második helye, aki az év elei sérülése után csak kereste a helyét a világbajnoki mezőnyben – egészen eddig. A harmadik helyre pedig a hosszúkörös büntetéssel sújtott Pedro Acosta állhatott fel. A listavezető Tony Arbolino gyenge hétvégét futott és csak a 7. lett, így szinte teljesen nyílttá vált a bajnoki harc.
picture

Jaume Masia

Fotó: Getty Images

A Moto3-ban is jelentősen csökkent a listavezető előnye, miután Dani Holgado a mezőny végéről rajtolva még az első körben bukott és így végül pont nélkül maradt. Balszerencséjére egyik legnagyobb riválisa, Jaume Masia húzta be a győzelmet egy remek hajrával, így idei első sikerével nagyot lépett előre a spanyol. A második helyre Sasaki jött be, Öncü, Ortola és Munoz előtt.
A világbajnokság augusztus 6-án folytatódik majd Nagy Britanniában, Silverstone-ban.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés