Jon Rahmot egy kör választotta el attól, hogy történelmet írjon a legendás Jack Nicklaus által létrehozott és fémjelzett ohiói PGA Tour tornától. A spanyol címvédőként hat ütés előnnyel várhatta a magyar idő szerint ma esti utolsó kört, ám szombaton a harmadik nap végén jelezték neki, pozitív koronavírustesztet produkált, így vissza kell lépnie.

Adam Hayes és Jon Rahm

Fotó: AFP

A 9.3 millió dollár összdíjazású tornán évről évre a legjobbak vesznek részt, meghívásos státusza folytán a mezőny kiemeltnek számít. Talán éppen ezért is a rangos viadal hosszú története során eddig csupán egy játékosnak, Tiger Woodsnak sikerült a címvédés. Szombaton Jon Rahm pályafutása talán eddigi legjobb játékát produkálva lejátszotta a riválisokat a pályáról, hole-in-one-t ütött, eagle-t jegyzett, birdie-k egész sora került fel az eredményjelző kártyájára és a napot végül úgy zárta, hogy hat ütés előnnyel várhatta a befejező kört, minden esélye megvolt arra, hogy történelmet írjon. Az utolsó greenen azonban érkezett a lesújtó hír, pozitív koronavírus tesztje miatt kénytelen visszalépni a versenytől.
Olympic Games
Ezért ódzkodnak a golfozók az olimpiai indulástól
13/05/2021 09:34
Azt tudni kell, hogy Rahm tisztában volt azzal, hogy ez megtörténhet, ugyanis az elmúlt héten olyan személlyel találkozott, aki később koronavírusos lett. Rahmot letesztelték és tudatták vele, hogy minden kör elején vár rá egy teszt, ha negatív az eredmény, akkor folytathatja, viszont amennyiben pozitív, abban az esetben búcsúzni kényszerül. Az első két nap negatív teszteket produkált a spanyol címvédő, ám a harmadik teszt pozitív eredményt hozott.
A PGA Tour protokollja ebben az esetben kimondja, hogy a pozitív tesztet produkáló játékosnak karanténba kell vonulnia 10 napra, a Rahm esetében azt jelenti, hogy június 15-ig nem indulhat PGA Tour tornákon. Öröm az ürömben, hogy a spanyol a június 20-án kezdődő U.S. Openen, az év harmadik (az idény ötödik) Major-tornáján viszont ott lehet, ha egészségi állapota megengedi. Rahm amúgy jól van, ahogy felesége és pár hónapos kislányán sem jelentkeztek a vírus tünetei és természetesen ez a legfontosabb, minden más tornával kapcsolatos dolog másodrendű.

Jon Rahm

Fotó: AFP

Maga az érintett is végtelenül profin vette tudomásul a történteket:
„Természetesen végtelenül csalódott vagyok a történtek miatt, ugyanakkor az élet már csak ilyen, vannak dolgok, amelyek ellen nem tehetünk semmit, el kell fogadnunk a történteket. Az ilyen pillanatokban ismerszik meg az ember lelki és mentális ereje, ilyenkor mutathatjuk meg igazán, hogy milyen fából faragtak bennünket. Hálás vagyok a sorsnak, hogy a családom egészéges. Természetesen minden szükséges intézkedést megteszek és követem a PGA Tour protokollját, próbálok egészséges maradni és készülök a visszatérésre. Köszönöm a támogatását mindenkinek és ígérem nézni fogom a torna befejező napját is.” – olvasható Rahm hivatalos nyilatkozata.
Rahm kényszerű kiválásával amúgy a torna utolsó napja végtelenül komoly izgalmakat ígér, hiszen a tabella élén a 2019-es bajnok Patrick Cantley áll, valamint az a Collin Morikawa, aki négy korábbi tornagyőzelme közül hármat olyan pályán nyert, amelyet egyaránt a mostani pálya tervezője, a legendás Jack Nicklaus alkotott.
Memorial Tournament
Helyszín: Dublin, Ohio
Összdíjazás: 9.3 millió dollár
Állás a harmadik nap után:
*Jon Rahm 69-65-64—198 (-18 / visszalépett, pozitív koronavírus-teszt miatt)
Collin Morikawa 66-72-66 - 204 (-12)
Patrick Cantlay 69-67-68 - 204 (-12)
Branden Grace 68-72-67 - 207 (-9)
Scottie Scheffler 67-71-69 - 207 (-9)

Az előző nap legfontosabb sporthíreit és legizgalmasabb cikkeit megkaphatod minden reggel a postaládádba. Annyi csak a dolgod, hogy ezen a linken feliratkozol a hírlevelünkre.
Olympic Games
Koronavírusos a spanyol golfsztár
25/07/2021 08:35
Golf
Tiger Woods: egy célom van, önállóan járni!
29/05/2021 17:46