Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nairo Quintana: "Teljesen nyugodt vagyok"

Eurosport
Eurosport

Publikálva 19/02/2021 - 11:42 GMT+1

Két térdműtét, a tavalyi erős kezdés, és doppingvádak a Tour után. Interjú a szezont ma kezdő Nairo Quintanával.

Fotó: Eurosport

Bő egy hete megérkezett Európába, végre találkozott a csapattársakkal, ma pedig már el is kezdi a szezont. Nairo Quintana a L'Équipe pénteki számában mesélt az otthon töltött teléről, a térdműtétéről, és a tavalyi Tourról.

Vártad már, hogy itt legyél Európában?
Nagyon. Az első találkozót decemberre terveztük, de akkor nem lett volna értelme ideutazni, hisz nem tudtam kerékpárra ülni. Nem akartam semmit elsietni, inkább maradtam otthon és figyeltem a rehabilitációra. Mégiscsak ét térdműtéten vagyok túl...
Eredetileg is Tour du Varon indultál volna?
Amikor láttuk, hogy van esélyem itt rajtolni, akkor némileg módosítottuk a tavaszi programomat, de kezdésként ezt néztük ki. A Tirreno és a Katalán kör szintén biztos pontnak számított, ezekhez sem kellett hozzányúlni.
Te magadban, hogy élted meg a tavalyi szezont? Volt azért pár győzelmed az év elején
Keserédesen. Talán ez a legjobb kifejezés. Erősen kezdtünk, ment a csapatnak, haladt a bicó, jöttek a győzelmek, aztán megérkezett a vírus, minden félbeszakadt, én is hazamentem, és bár próbáltam fentartani a formámat, ez nem volt könnyű.
picture

Eucp1jzXcAAf70P.jpg

Fotó: Eurosport

Ráadásul edzés közben el is ütöttek.
Nagyon jó állapotban voltam, egy hét múlva utaztam volna vissza a Tour miatt, és akkor jött az a kocsi. Ott csúszott szét minden, ez nyilvánvaló. A felkészítő versenyen már éreztem magamban, hogy hiányzik a tempó és nem tudom felvenni a ritmust.
Ennek fényében, milyen érzésekkel kezdted a Tourt?
Furcsa mert nem voltak a legjobb érzések benne, viszont mégsem voltam rossz formában. Aztán jött az első nap és az első bukás, amit még kettő követett. Utóbbinál nem csak a térdem vertem oda, hanem beestem egy bokorba, aminek következtében allergiás reakcióim lettek. Ez is nagyon zavart.
A télen mindkét térdedet műtötték. Hogy vagy most?
Három hónap telt el a műtét óta, és három hete ültem fel először a kerékpárra. Sérültek a porcaim, mindent nulláról kellett kezdnem, szóval az idei rajt biztosan más lesz, mint a tavalyi. Arra is fel kell készülnöm, hogy talán érezni fogom a térdemet, szóval még be kell "járatnom" a testemet.
picture

Et77bSuXMAQNTKw.jpg

Fotó: Eurosport

Idén nem hívtak meg titeket a Giróra, ez zavar?
Igen, mert tényleg szerettem volna visszatérni. De talán nem is akkora baj, mert így legalább van időm a teljes rehabilitációra és semmit nem kell elsietnem.
A tavalyi Tour után kirobbant egy érdekes ügy, ahol doppingszerek birtoklásával vádoltak titeket, és ami miatt tanúskodnod is kellett. Ezzel most mi a helyzet?
Eléggé felfújták az egészet. Annyi történt, hogy egyesek olyan szereket kerestek nálunk, amiket soha nem használtunk. Emiatt tehát teljesen nyugodt vagyok. Én és a tesóm is tanúskodtunk az ügyben, és mivel nyilván nem találtak semmit, így nincs miről beszélni. Személy szerint nincs okom szégyellni magam, nem volt semmi rejtegetni valóm. Senkit, még a hírbehozott masszőrünket sem tiltották el. Azt viszont sajnálom, hogy a csapatunknak a semmire kellett magyarázkodnia. 
📺 A Tour du Var 2. szakaszát szombaton 14.30-tól közvetítjük élőben az Eurosport 2-n!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés