Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

US PGA – Sam Burns őrületes gurítással, playoffban győzte le a világelsőt

Eurosport Magyarország

Frissítve 30/05/2022 - 12:29 GMT+2

Elképesztő végjátékot hozott a PGA Tour texasi versenye, a 8.4 millió dollár összdíjazású, Charles Schwabb Challenge meghívásos státuszú torna. Az utolsó napon Sam Burns brutális hátrányt ledolgozva a rájátszásban hódította el a bajnoki címet, ráadásul a viágelső Scottie Schefflert legyőzve egy egészen hihetetlen gurításnak köszönhetően.

Sam Burns

Fotó: AFP

Az amerikai Sam Burns az utolsó napon hét ütés hátrányt ledolgozva, rájátszásban megnyerte a profi golfozók legrangosabb sorozatának (US PGA Tour) vasárnap zárult versenyét, a 8,4 millió dollár összdíjazású Charles Schwab Challenge elnevezésű tornát.
A magyarországon leginkább a Dallas sorozatból ismert texasi Fort Worth-ben Burns hét ütéssel volt elmaradva az éllovastól vasárnap reggel, az utolsó napon viszont remekelt, 65 ütésből teljesítette a 18 szakaszt, mégis úgy hagyta el a pályát, hogy szinte semmi esélye nem volt a végső győzelemre. Burns már pihent, amikor volt olyan szakasza a "hajrának", melyben öten álltak egy ütéssel előtte, ám a riválisok sorra hibáztak, és végül Burns az élen találta magát a világranglista-vezető Scottie Schefflerrel közösen jó másfél órával azt követően, hogy leballagott a pályáról.
picture

Charles Schwab Challenge: Sam Burns elképesztő ütése

A két amerikai között végül rájátszás döntött, melyben Burns rögtön az első szakaszon egy valószínűtlennek tűnő, 12 méteres gurítással megnyerte a viadalt, és az 1,512 millió dolláros (553 millió forint) fődíjat. Scottie Scheffler 10. versenyén 5. győzelmét arathatta volna, ám ezúttal Burns jobbnak bizonyult, aki szintén nem panaszkodhat, idén májusban szerezte meg pályafutása első PGA Tour győzelmét, azóta pedig a mostani immáron a negyedik győzelme.
picture

Sam Burns interjú


Eredmények:
1. Sam Burns (amerikai) 271 ütés (71, 68, 67, 65) - rájátszásban
2. Scottie Scheffler (amerikai) 271 (66, 65, 68, 72)
3. Brendon Todd (amerikai) 272 (68, 68, 65, 71)
Forrás: részben MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés