Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Történelmet írt a golfozó, aki bár nyeretlen, de így is 4 milliárd forintnyi dollárt keresett

Farkasvölgyi Gábor

Frissítve 04/05/2021 - 16:43 GMT+2

Cameron Tringale 12 éves pályafutása során nem tudott még tornát nyerni a PGA Touron, mégis több mint 13 és fél millió dollárt keresett már.

Cameron Tringale

Fotó: AFP

A PGA Tour múlt heti floridai viadalán Cameron Tringale együttállásban a harmadik helyen zárt.

Ennek úgy magában azért nincs túl nagy hírértéke, ám a 33 éves golfozó mégis egy csapásra az amerikai golfos oldalak címlapjára került. Ennek oka pedig nem más, mint, hogy a dobogós helyezésért kapott közel 380 ezer dolláros bónuszával Tringale átvette a vezetést azon a kereseti listán, amelyen a tornagyőzelemmel még nem rendelkező játékosokat jegyzik.
Cameron Tringale 2009-ben mutatkozott be a PGA Touron és már újonc évében 300 ezer dollárt nyert, legjobbja egy 11. helyezés volt abban a szezonban. Tornagyőzelmet 12 éves PGA Tour pályafutása során sem sikerült nyernie, de több második és top ötös helyezést számlált az évek során.
Major tornákon eddig még nem volt kiugró sikere, a legnagyobb pénzdíjat szétosztó Players Championshipen sem zárt még a legjobb 10 között karrierje során, sőt még a Wolrd Golf Championship sorozat égisze alá tartozó – szintén komoly összdíjazással rendelkező - viadalokon sem tudott igazán nagy eredményeket felmutatni.
Tringale 2009 óta tartó PGA Tour pályafutása során eddig 298 tornán indult, legjobbja a 2014-es Norhtern Trust, illetve a 2015-ös Zurich Classic, valamint a 2016-os Shriners-viadalon egy-egy második helyezés együttállásban.
Hogy a top ötös és különösen a második helyezések is milyen jól fizetnek a tengerentúli golfos sorozatban azt tökéletesen példázza Cameron Tringale esete is, aki 33 éves korára elmondhatja magáról, hogy a tornagyőzelemmel nem rendelkező golfozók kereseti listáján az első helyen áll egészen pontosan 13 743 938 dolláros összkeresetével.
A világranglista jelenlegi 89. helyezettje az első helyet attól az angol Brian Davistől vette el, aki jólleht a PGA Touron valóban nyeretlen, ugyanakkor az európai sorozatban (European Tour) rendelkezik két tornagyőzelemmel, illetve a PGA Touron 2010-ben karnyújtásnyira volt a végső sikertől, ám playoff során végül kikapott.
Tringale amúgy a PGA Tour kereseti listáján a 146. helyen áll, mögötte az a Si Woo Kim következik, aki három PGA Tour torna, közte a Players Championship trófeáját is meg tudta már nyerni.
picture

Cameron Tringale

Fotó: AFP

Maga Tringale amúgy remek golfosnak számít, a szakértők szerint csak idő kérdése és meglesz az áttörést jelentő első PGA Tour győzelem. Az ő esete amúgy nem csak azt mutatja meg, hogy győzelem nélkül is hatalmas pénzeket lehet nyerni a PGA Touron, hanem sokkal inkább azt, hogy mennyire nehéz tornát nyerni a PGA Touron, amely a világ legjobbjait vonultatja fel, éppen ezért borzasztóan kiegyenlítettek az erőviszonyok.
Cameron Tringale amúgy nem tudott az ominózus lista létezéséről, így azzal sem volt tisztában, hogy a vasárnapi harmadik helyezéséért kapott közel 40 ezer dolláros bónuszával átvette ezen listán a vezetést. A PGA Tour történetében eddig amúgy Tiger Woods kereste a legtöbbet, a sportág valaha volt legnagyobb játékosának tartott amerikai klasszis közel 121 millió dollárral vezeti a kereseti listát, mögötte Phil Mickelson 92.5 millió dollárral a második, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokán Jim Furyk áll 71.5 millió dollárral.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés