Fernando Alonso az Aston Martinnál versenyez jövőre.
Sebastian Vettel visszavonulását követően az Aston Martinnak gyorsan kellett reagálnia, hogy megtalálja azt a versenyzőt, aki a projekt arca lehet a következő években. Végül Fernando Alonso lett az, aki az istálló hétfői bejelentése értelmében több évre szóló megállapodást kötött Lawrence Stroll csapatával..
Alonso a Magyar Nagydíjat követően elárulta, a szünet után már biztosan tudni fogjuk, hol folytatja a pályafutását, de végül a vártnál is gyorsabban megszületett a megállapodás. „Ebben az Aston Martinban egyértelműen megvan az energia és az elszántság a győzelemhez, ennélfogva a jelenlegi Forma-1 egyik legizgalmasabb csapata” – mondta a kétszeres világbajnok.
Abu Dhabi Nagydíj
Verstappen stílusosan fejezte be az idényt, Vettel pontszerzéssel búcsúzott
20/11/2022 - 14:54
„Régóta ismerjük Lawrence-t és Lance-t, nyilvánvaló, hogy megvan a szándékuk és a szenvedélyük, hogy sikeresek legyenek az F1-ben. Láttam, hogy a csapat nagyszerű, bizonyítottan győztes embereket tudott magához vonzani, és azt is tudom, hogy mennyire sokat fordítottak a Silverstone-ban található létesítményekre.”
A hír azért számít meglepetésnek, mert az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer vasárnap még úgy fogalmazott, magabiztosan azt illetően, hogy a kétszeres világbajnok 2023-ban és még az azt követő szezonban is a csapatukat erősíti majd. Ez okozhat némi fejtörést az istállónak, egy másik dilemmát viszont megold: így biztosan ülést tudnak adni a szupertehetségüknek.
Arról az Oscar Piastriról van szó, aki az F3 után az F2-t is megnyerte első nekifutásra, ennek ellenére az idei szezonban nem kapott ülést forma-1-es csapattól. Az Alpine-nal kötött szerződése kimondja, hogy amennyiben a cég 2023-ig nem biztosít neki helyet valamelyik csapatnál, akkor szabadon csatlakozhat bármelyik istállóhoz. Értelemszerűen ezt az Alpine el akarta kerülni.
Mostanáig úgy nézett ki, hogy Piastri a Williamsnél kaphat lehetőséget (hasonló formában, mint ahogyan a mercedeses George Russell szerepelt kölcsönben a csapatnál), esetleg a McLarennél juthat üléshez. Alonso eligazolását követően viszont az lenne a logikus lépés, ha jövőre Piastri lenne Ocon csapattársa az Alpine-nál.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Abu Dhabi Nagydíj
Verstappen nyerte a második szabadedzést
18/11/2022 - 14:15
Abu Dhabi Nagydíj
Hamiltoné az első szabadedzés
18/11/2022 - 12:43