Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Pfujoltok, de nem volt hova mennem” – Leclerc nem tudta elkerülni, hogy kiüsse a hazaiak kedvencét

Szabó Bence

Frissítve 30/10/2023 - 13:17 GMT+1

Charles Leclerc és Sergio Pérez már a hétvégi Mexikói Nagydíj első körében összeütköztek, a hazai versenyző pedig nem is tudta folytatni a futamot. Az incidenst mindkét pilóta és a bírák is versenybalesetnek minősítette, a monacói mégis magyarázkodni kényszerült a hazai nézők előtt. Pérez utólag már bánja, hogy belement az esetbe, de azt nem sajnálja, hogy mert kockáztatni a győzelemért.

Sergio Pérez csúnya balesetet szenvedett Charles Leclerc-rel ütközve.

Fotó: Getty Images

Péreznek nagyon kellettek volna a pontok, az újabb balszerencsés eset azonban hamar elvette a reményeit hazai pályán.
Balesettel kezdődött a Forma-1-es szezon legutóbbi, hétvégi futama, a Mexikói Nagydíj. A pole pozícióból induló Charles Leclerc kissé beragadt a rajtnál, így mindkét Red Bull, a harmadik helyről startoló Max Verstappen és az ötödikről kezdő Sergio Pérez is felért rá. A hazai pályán versenyző Pérez kívülről próbálta előzni a monacóit, aki azonban a két csapattárs közé szorulva inkább kifelé húzott, és kiütötte őt.
Pérez nagyot repült, és bár a boxba még visszaért a balesetet követően, fel kellett adnia a versenyt.
Az ütközésben Leclerc első szárnya is megsérült, a Ferrari pilótája végül a harmadik helyen zárt, a győzelem pedig így simán a történelmi sikert szerző Verstappené lett. A holland pilóta és csapata már korábban bebiztosították a világbajnoki címet, a szezon hátralévő részének kérdései közül azonban sok kötődött a kieső Pérez nevéhez, akinek nagyon kellettek volna a pontok.
A hazai közönség érthető módon nem vette jó néven kedvencük kiesését, és annak ellenére pfujolták Leclerc-t, hogy a bírák versenybalesetnek minősítették a valóban annak tűnő esetet. A monacói ettől függetlenül magyarázkodni kényszerült a futamot követően, a dobogón adott interjújában.
Sok embertől pfujolást hallok. Őszintén, nem volt hova mennem.
Ott voltam a két Red Bull között és sajnos hozzáértem Checóhoz, de tényleg nem tudtam hova menni. Szóval ilyen az élet. Megsérült az én autóm is, az ő versenye pedig sajnos véget ért, mi viszont utána kihoztuk belőle a legtöbbet. Sajnálom, hogy Checo versenye így végződött, de tényleg nem szándékosan csináltam, csak nem volt helyem.
Egyébként maga Pérez sem hibáztatta Leclerc-t az eset miatt, a verseny után nyilatkozva inkább saját vakmerőségét bánta meg a helyzetben.
„Nem vártam, hogy Charles, aki kettőnk között kisebb térben mozoghatott, olyan későn fékezzen, mint ahogy Max vagy én tettük. Ott egyszerűen nem volt hely három autó számára, egyértelműen versenybaleset volt. Talán nem kéne ezt mondanom, de utólag inkább úgy látom, hogy hátrébb kellett volna maradnom.”
picture

Sergio Pérez

Fotó: Getty Images

Az eredmény így nyilván csalódást keltő a mexikói számára, a Red Bull nehéz helyzetben lévő pilótája viszont azt nem bánja, hogy mert kockáztatni a vezetés megszerzéséért.
„Mindent beleadtam. Nyilván elszomorít az eredmény, mert az első körben feladni a hazai versenyedet egyértelműen szomorú. Másrészről viszont büszke vagyok magamra, mert kiadtam magamból mindent, az egész hétvégén.
Ez volt talán a szezonom legjobb rajtja, szóval rámentem a vezetés megszerzésére.
Pérez a szeptember eleji Olasz Nagydíj óta nem zárt dobogón az egyébként domináns Red Bull-lal, szerinte azonban az eredmények nem teszik őt rosszabb pilótává, a sikerek pedig rövidesen újra jönni fognak. Példának az utóbbi időben Fernando Alonsót hozta fel, aki a visszaeső Aston Martin volánja mögött bukja el a világbajnoki dobogót az elmúlt hónapokban.
A következő javítási lehetőség a mexikói számára egyből a hétvégén érkezik, hiszen a tripla hétvége záró állomásaként Brazíliába utazik a mezőny. A dél-amerikai versenyt követően még két futam lesz hátra az idényből, ami november végén, szokás szerint Abu Dhabiban zárul majd.
Forrás: RaceFans

Már Viberen is megtaláltok minket! Csatlakozzatok a csatornánkhoz, ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb tartalmainkról!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés