Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Topcsapatok tartalékpilótájaként maradhat az F1 közelében Ricciardo és Schumacher

Minich Réka

Publikálva 19/11/2022 - 19:13 GMT+1

Azt már hónapok óta tudhatjuk, hogy Daniel Ricciardo nem marad a McLarennél, néhány hete pedig az is biztossá vált, hogy másik csapatnál sem jut neki hely. Mick Schumacher a héten kapta meg a hivatalos választ a Haastól, ő sem maradhat eddigi csapatánál. Most úgy tűnik, hogy topcsapatoknál helyezkedhetnek el jövőre, ahol tartalékpilótaként segíthetnek és kereshetik a visszatérés lehetőségét.

Daniel Ricciardo, Mick Schumacher

Fotó: AFP

Helmut Marko az idei szezon záróhétvégéjén már bejelentette, hogy jövőre Daniel Ricciardo lesz a harmadik pilótájuk, de most Christian Hornercsapatfőnök pontosított.
„Egyelőre még nincs semmilyen szerződés aláírva, de – ahogy azt Helmut nyilatkozata is jelezte – ez már szinte csak formalitás. Daniel egy óriási karakter, nyilvánvalóan nagy csalódás az idei teljesítménye, ennek ellenére mindenki tudja, hogy mekkora névről és mekkora versenyzőről beszélünk. A Red Bullnál nagyon jól ismerjük, junior kora óta a kötelékünkben versenyzett.
A mai Forma 1-es csapatok versenyzőire óriási nyomás nehezedik, mindenki szeretné a lehető legtöbbet kihozni marketing szempontból is. A mi célunk is az, hogy minél több bemutató eseményt tudjunk megrendezni, Daniel ebben is nagy segítség lehet a számunkra.
Daniel számára is fontos ez a szerződés, hiszen így közel marad a mezőnyhöz, több esélye lesz a visszatérésre. Természetesen a fejlesztéseknél és a szimulátorban is számítunk rá, de nem valószínű, hogy futamon is indítani fogjuk. Checo szerződése 2024-ig szól, Daniel pedig tartalék lesz nálunk.
Checo és Max remek párost alkot, amit mi sem bizonyíthatna jobban, mint, hogy 8 év után újra megnyertük a konstruktőri világbajnoki címet, ráadásul vasárnap megszerezhetjük az egyéniben is az első két helyet. Idén hosszabbítottunk Checoval, az idény végére sokkal magabiztosabb teljesítményt nyújt, ezért is kapott tőlünk még 2 évre lehetőséget.”
Nem csak Ricciardo számára jelenthet esélyt egy tartalék hely, hanem a Haastól elküldött Mick Schumacher számára is. Schumacher különösen nehéz helyzetbe került, hiszen – szokásához híven – Günther Steiner az utolsó percig kivárt, és csak a zárófutam hetében jelentette be, hogy jövőre Nico Hülkenberg lesz Kevin Magnussen csapattársa.
picture

Mick Schumacher

Fotó: Getty Images

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a Sky Sportsnak nyilatkozva árulta el, hogy nagyon is szívesen látná Mick Schumachert a Mercedesnél.
„Mick mindig is közel állt a szívünkhöz. Michael nálunk versenyzett, Ralf a DTM csaptunk tagja volt, ahogy most az ő fia is a mi versenyzőnk. Mick egy intelligens, udvarias srác, aki a junior kategóriákban végig sikeres volt, mi pedig úgy hisszük, hogy tudjuk segíteni a további fejlődését.
Még messze vagyunk bármilyen megállapodástól, de azért is beszélek erről nyilvánosan, hogy ezzel is bizonyítsam, hogy mi komolyan gondoljuk, hogy a csapatunk tagjává váljon.”
Mattia Binotto, a Ferrari csapatvezetője elismerte, hogy Mick Schumacher remek pilóta, de szerinte az a legfontosabb, hogy olyan döntés szülessen, ami Schumacher számára a legjobb, így nyitottak minden megoldásra.
„A Ferrarinál hiszünk abban, hogy Mick egy kiváló pilóta. Idén is sokat fejlődött, ezzel is bizonyította, hogy mennyire jó versenyző. Most viszont a Ferrarinál nem tudunk ülést biztosítani neki, úgyhogy Micknek azt kell tennie, ami a karrierje szempontjából a legjobb neki. Mi nyitottak vagyunk többféle megoldásra is, le kell vele ülnünk, hogy átbeszéljük ezeket.”
Binotto valószínűleg csak udvariassági köröket futhatott, hiszen Mick Schumacher ferraris szerződése az idény végén lejár, így pedig szinte esélytelen, hogy az olaszok kötelékében maradna. A Mercedes viszont remek lehetőség lenne számára, hiszen jövőre is tűzközelben maradna, 2024-től pedig a pletykák szerint az Audi támogatásával kaphatna újra versenyzői ülést a mezőnyben.
Forrás: racefans.net
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés