Max Verstappen szerint a Red Bull idei dominanciáját nehéz lesz megismételni a 2023-as szezonban.

A holland versenyző kényelemesen, lazán behúzta az idényzáró Abu-Dhabi Nagydíjat, az egykiállásos taktika tökéletesen működött, és rajt-cél győzelmet aratott. Megvédte címét, úgyhogy már kétszeres világbajnoknak mondhatja magát.
Forma 1
Még nem fogadta el a Ferrari a csapatfőnök lemondását, az eddigi legőrültebb pletykát is bedobták
TEGNAP - 20:03
„Ez egy jó kis verseny volt” – mondta a teljes joggal elégedett Verstappen, miután kiszállt az autójából. „Minden a gumikezelésen múlott. Elég jól bántunk a közepes keverékűekkel, utána pedig jöttek a kemények, és szó szerint az első körtől az utolsóig kézben tartottunk mindent.”
Utánozhatatlan érzés, hogy megint sikerült itt győznöm. Ez volt idén a 15. futam, amit megnyertem. Ez egészen hihetetlen.
Mindez azt jelenti, hogy Verstappen 454 ponttal zárta az élen a pilóták versenyét, és 146 pont előnnyel végzett a második Charles Leclerc előtt. Ilyen tetemes különbséget korábban senki sem tudott kiharcolni egy szezonon belül a mindenkori második helyezettel szemben.
„Hihetetlenül élveztem a munkát a csapattal, és fantasztikus érzés, hogy ekkora sikert értünk el együtt. Tudom, hogy pokolian nehéz lesz ezt megismételni, ugyanakkor ez motivációt is ad a számomra, hogy jövőre is megpróbáljunk hasonlóan jól teljesíteni.”
Sergio Pérez, aki lecsúszott a második helyről, úgy véli, maradt még teljesítmény a Red Bullban, amit jövőre ki lehet hozni.
„Voltak nagy pillanatink, nagyszerű csatákat vívtunk” – mondta Pérez. „Küzdöttem egy kicsit a gumikkal az idén. Úgy értem, hogy a versenyeken való gumikezelésen lehet még javítani. Ha ezt sikerül megtenni, jövőre még erősebbek lehetünk.”

Max Vertappen

Fotó: Getty Images

Leclerc azt mondta, rettenetesen boldog, hogy az egykiállásos taktikát választotta, amivel megcsípte az összetett második helyét. Úgy véli, a Ferrarinak át kell vinnie a szezon végén megszerzett momentumot 2023-ra.
„Őszintén remélem, hogy jövőre előre tudunk egyet lépni, és harcban leszünk a világbajnokságért” – mondta Leclerc. „Abból kiindulva, ahol tavaly tartottunk, egyértelműen látszik, hogy az idén sokat fejlődtünk.”
„Úgy gondolom, jöttünk előre, ahogy haladt a szezon, stratégiailag is jobbak lettünk. Most is úgy tűnt, hogy az edzésen gondjaink voltak, aztán a versenytempónk már rendben volt. De persze a téli szünet alatt is nyomni fogjuk, hogy megpróbáljuk utolérni a Red Bullt.”
via racefans.net
Forma 1
Verstappen jogi vétséget követett el, amikor megszegte a csapatutasítást Brazíliában?
28/11/2022 - 11:40
Forma 1
Max uralta a hétvégét és a versenyt is, ahogy az egész szezont
21/11/2022 - 12:25