Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Majdnem megszült az északi összetett ezüstérmesének párja, miközben barátja versenyén izgult

Eurosport Magyarország

Publikálva 09/02/2022 - 20:11 GMT+1

Az északi összetettben ezüstérmes Jörgen Graabak párját nem sok választotta el attól, hogy megszülje közös gyermeküket, miközben a norvég óriási csatát vívott a győzelemért a pekingi téli olimpián.

Jørgen Graabak

Fotó: Getty Images

A kétszeres olimpiai bajnok a szerdai versenyben a vele együtt nagyot hajrázó német Vinzenz Geiger mögött lett második, mindössze 0.8 másodperc hátránnyal. Az otthon szurkoló várandós párja az utolsó kilométert követve annyira felizgatta magát, hogy azt hitte, eljött a szülés ideje.
"Attól tartottam, hogy a verseny közben megindul a szülés, a pulzusom kétszázon volt" - mesélte Ida Bekken a Verdens Gang című internetes norvég lapnak.
Graabak a normálsáncos síugrás után kilencedik volt, a 10 kilométeres szabadstílusú sífutásnak 1 perc 16 másodperccel az éllovas japán Jamamoto Rjota után és 10 másodperccel a végül győztes Geiger előtt vághatott neki.
"Nem találok szavakat azzal kapcsolatban, amit ma véghez vitt" - kommentálta Bekken párja teljesítményét. Graabak a lapnak úgy nyilatkozott: társa jelentős szerepet játszott a sikerében.
"Ha az ő támogatása nincs, ez ma nem történhetett volna meg" - utalt arra, hogy ezüstérmes lett.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés