Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Elképesztő hajrával lett Geiger olimpiai bajnok északi összetettben

Eurosport Magyarország

Publikálva 09/02/2022 - 13:28 GMT+1

Vinzenz Geiger elképesztő hajrával diadalmaskodott szerdán az északi összetett első versenyén a pekingi téli olimpián.

Geiger óriási hajrával lett bajnok

Elképesztő hajrá, Vinzenz Geiger az olimpiai bajnok

A mezőny igencsak foghíjas volt, mert a világkupa első hét helyezettjéből négy nem tudott rajthoz állni koronavírusos megbetegedés miatt, így hiányzott a címvédő német Eric Frenzel és a négyszeres világbajnok norvég Jarl Magnus Riiber is. A németeknek így is jó esélyeik voltak az éremre, mert a normálsáncos síugrást követően az élen álló japán Jamamoto Rjota mögött közel negyven másodperccel induló hármasban két versenyzőjük, Johannes Rydzek és Julian Schmid volt ott egy osztrák, Lukas Greiderer mellett.

A japánt a várakozásoknak megfelelően gyorsan utolérték üldözői a 10 kilométeres szabadstílusú sífutás során, majd le is hagyták. Mögöttük egy nagyobb bolyt húzott a - Jamamotóhoz képest - majdnem másfél perces hátránnyal induló ugyancsak német Vinzenz Geiger. Sokáig úgy tűnt, hogy az élen haladó hármasból a legjobb futónak számító Rydzek phjongcshangi két aranya után bezsebeli a harmadik ötkarikás elsőségét, ám a hajrában teljesen elkészült az erejével. Nem így honfitársa, a négy éve csapatban olimpiai bajnok Geiger, aki óriási hajrával előzte meg a norvég Jörgen Graabakot és Greiderert, Rydzek végül ötödikként haladt át a célvonalon.
Jövő kedden a nagysáncos északi összetett számot rendezik, azon már vélhetően az ezúttal kimaradó esélyesek közül többen is elindulhatnak.
Eredmények: északi összetett, normál sáncos verseny:



olimpiai bajnok: Vinzenz Geiger (Németország) 25:07.7 perc (síugrás: 111,4 méter)
2. Jörgen Graabak (Norvégia) 0.8 másodperc hátrány (114,1 m)
3. Lukas Greiderer (Ausztria) 6.6 mp h. (123,4 m)


Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés