Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Elképesztő befutó és norvég tarolás: Jörgen Graabaké az aranyérem, Jens Luraas Oftebroé az ezüst

Eurosport Magyarország

Frissítve 15/02/2022 - 12:42 GMT+1

Ahogy múlt héten a normál sáncos, úgy kedden a nagy sáncos verseny is drámai hajrában dőlt el a pekingi téli olimpián, ezúttal a norvég Jörgen Graabak diadalmaskodott északi összetettben.

Hihetetlenül izgalmas befutó, Graabak az olimpiai bajnok északi összetettben

Kettős norvég diadal északi összetettben.

A síugrást honfitársa, a koronavírusból felépülő Jarl Magnus Riiber nyerte hatalmas fölénnyel, így 44 másodperces előnnyel várta a rendkívül hideg időjárás miatt félórával előrehozott 10 kilométeres sífutást. A négyszeres világbajnok az első kör végén viszont eltévedt a pályán, így a 48 másodpercre hizlalt előnye hirtelen tízre csökkent. Riválisai közül a japán Vatabe Akito, a német Manuel Faisst és az osztrák Johannes Lamparter nem sokkal később utol is érte.
A négyfős élboly mögött a normál sáncos versenyen győztes Vinzenz Geiger vezetésével kilencfős üldöző csoport alakult ki, amelynek 7,5 kilométernél már csak 13 másodperc volt a hátránya. Az utolsó körben az élmezőnyből Riiber szakadt le, míg Geigerrel csak három versenyző bírta a tempót, köztük két norvég, Jörgen Graabak és Jens Luraas Oftebro. A németből azonban ezúttal túl sokat kivett, hogy ledolgozza a síugrásban összeszedett több mint kétperces hátrányát, így az irama csak arra volt jó, hogy "felvigye" az élmezőnyre a két skandinávot, akik hosszú hajrát nyitottak, és mindenkit lesprintelve kettős győzelmet arattak. Graabak harmadik ötkarikás aranyát gyűjtötte be, mivel Szocsiban ebben a számban és csapatban is első volt. A harmadik helyen a japán Vatabe Akito ért be, akinek két ezüst után, egy harmadik érem is bekerül a "gyűjteményébe". Geiger végül hetedik, Riiber pedig nyolcadik lett több mint félperces hátránnyal.
A sportág utolsó viadalát, a csapatversenyt csütörtökön rendezik, amikor már valószínűleg rajthoz állhat a németek háromszoros olimpiai bajnoka, Eric Frenzel is, aki pozitív koronavírustesztet produkált Pekingbe érkezésekor, és csak hétfőn engedték ki a karanténból.

Eredmények, Északi összetett, nagy sáncos verseny:

  • olimpiai bajnok: Jörgen Graabak (Norvégia) 27:13.3 perc (síugrás: 126,5 m)
  • 2. Jens Luraas Oftebro (Norvégia) 0.4 mp hátrány (127,5)
  • 3. Vatabe Akito (Japán) 0.6 mp h. (135)

    Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés