Witold Banka a lausanne-i WADA-szimpóziumon úgy fogalmazott, hogy "nem adnak szabad utat a csalóknak", ezért is szükséges a folyamatos doppingkontroll fenntartása, és a párbeszéd az Orosz Doppingellenes Ügynökséggel - számolt be tudósításában az insidethegames.biz.
A háború miatt a legtöbb orosz sportolót jelenleg eltiltották a nemzetközi versenyeken való részvételtől, de az ország doppingellenes erőfeszítéseit továbbra is figyelemmel kísérik - jelentette ki Banka, egyúttal leszögezve: a WADA elítéli Oroszország agresszióját, és szolidaritást vállal az ukrán néppel és az ukrán sportolókkal. Hozzátette, a WADA igyekszik gondoskodni arról, hogy az országukból elmenekült ukrán sportolókat rendszeresen teszteljék, hogy továbbra is versenyezzenek.
"Sok ukrán sportoló még mindig edz, és nemzetközi versenyeken vesz részt" - mondta. "A WADA a közelmúltban felkért 19 nemzeti doppingellenes szervezetet azokban az országokban, ahol jelenleg ukrán élsportolók élnek, hogy vegyék fel őket tesztelési terveikbe."
Egyéb
Reszkethetnek a téli sportos nemzetek, Szaúd-Arábia 2029-ben betör a piacra
04/10/2022 - 11:16
Forrás: MTI
Egyéb
Tilalmi listán marad a marihuána a WADA-nál
13/09/2022 - 11:46
Egyéb
Versenyzőik eltiltása miatt fellebbeznek az oroszok a Sportdöntőbíróságnál
24/06/2022 - 11:13