Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nincs meg a 4/4, Boe-t két svéd szorította a dobogó alsó fokára a tömegrajtosban

Eurosport Magyarország

Frissítve 19/02/2023 - 14:35 GMT+1

Biatlon-vb - A győztes Sebastian Samuelsson és Martin Ponsiluoma révén kettős svéd sikert hozott a férfiak tömegrajtos versenye a németországi Oberhofban zajló sílövő-világbajnokság vasárnapi zárónapján.

Johannes Boe is ember – nincs világraszóló rekord Oberhofban

Biatlon-vb - Kettős svéd siker a férfiak tömegrajtos versenyében, Boe hetedik érme

A korábban öt aranyat és egy ezüstöt begyűjtő Johannes Thingnes Boe hiába vezetett, a 15 kilométeres táv utolsó lövészeténél elhibázta az utolsó célpontot, s végül harmadikként ért be.
A végig hibátlanul célzó, váltóban olimpiai bajnok Samuelsson pályafutása első nagy egyéni győzelmét aratta, és 9.6 másodperccel előzte meg honfitársát, akinek két büntetőkört kellett teljesítenie.
A norvégok 29 éves szupersztárja, Boe ugyan ezúttal lemaradt az aranyéremről, de így is ő lett az első férfi biatlonos, aki egy vb-n hét érmet is begyűjtött: öt első, valamint egy-egy második és harmadik hellyel távozik Oberhofból. Korábban mindössze honfitársának, Marte Olsbu Röiselandnak sikerült az - még 2020-ban, Antholzban -, hogy mind a hét versenyében dobogós helyen végezzen, akkor ő is öt aranyat szerzett a nők között.
Az ötszörös olimpiai bajnok Boe jelenleg 17-szeres világbajnok. A rekordot a szintén norvég Ole Einar Bjoerndalen tartja 20 vb-arannyal.
Eredmények:
férfi tömegrajtos verseny (15 km):
  • 1. Sebastian Samuelsson (Svédország) 36:42.8 p (0 büntetőkör)
  • 2. Martin Ponsiluoma (Svédország) 36:52.4 (2)
  • 3. Johannes Thingnes Boe (Norvégia) 37:21.6 (3)
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása