A 2022-es biatlon világkupa utolsó előtti napjának abszolút hőse Erik Lesser lett.
A veterán német versenyző az év végén visszavonul, és utolsó hétvégéjén már egy top15-ös eredménynek is nagyon örült volna. Ehhez képest szombaton minden összejött neki, és megnyerte az üldözőverseny, ami csodálatossá varázsolta a búcsút.
Ahogy Lesser újra a figyelem középpontjába került (6 év után nyert ismét), a figyelmes nézőknek feltűnhetett valami furcsa, valami nem odavaló.
Biatlon
Akár újabb klasszikus rivalizálásba futhat bele Johannes Bø
24/03/2022 17:41
A fegyver komoly dolog, olyan eszköz, amely nagy körültekintést és óvatosságot igényel. A sportlövők között van is egy mondás: úgy kell venni, hogy akár a kapanyél is elsülhet.
Egy sportlövő vagy biatlonos versenyen kívül mindig lőszer nélkül, „ártalmatlan” üzemmódban tárolja a fegyvert, hogy még véletlenül se történjen valami baleset.
A fegyver komoly dolog… De akkor mit keres rajta Peppa malac?
https://i.eurosport.com/2022/03/19/3340963.jpg
Pedig ott van! Aki alaposabban megnézte Erik Lesser fegyverét, a tusán tényleg ott egy Peppa malac matrica. Amit nem a korábbi világbajnok, de nem is valamelyik szponzor ragasztotta oda.
„Van egy kislányom, aki imádja Peppa malacot. Sok matricája van, és amikor egyszer tíz másodpercre őrizetlenül hagytam a puskám a nappaliban, egyből felragasztott rá egyet. Az elsőt még tavaly kaptam, idén pedig Peking előtt felkerült rá egy új” – mesélte Lesser az Expressennek.
Peppa malac ma ott „ünnepelt” Lesserrel az oslói célegyenesben, és vasárnap a tömegrajtosban együtt búcsúztatnak majd el egy csodás biatlon karriert.
Oslo Holmenkollen
Hazai közönség előtt koronázhatják meg Røiselandot, Fillon Maillet mindent vihet
17/03/2022 16:51
Biatlon
Az oroszok hőseként, majd az ukránok békegalambjaként fejezi be karrierjét a német sílövő
10/03/2022 19:32