Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Magyar legendáról is beszélt az olimpiai bajnok, örökre elnyerte a szívünket

Nagy Benjámin

Frissítve 25/08/2023 - 13:50 GMT+2

Ritkán tapasztalni olyat, hogy egy világbajnokság mixzónájában megáll napjaink egyik, ha nem a legjobb gerelyhajítója, aki nem mellesleg a világ legnépesebb országának sztárja, és kapásból megemlíti a rendező ország legendás klasszisát, valamint jelenlegi legjobbját. Neeraj Chopra a magyar szurkolókról, a krikettről és a rajta lévő nyomásról is nyilatkozott nekünk.

Herczeg György legjobb dobása a férfi gerelyhajítás selejtezőjében

Chopra a férfi gerelyhajítás selejtezőjét simán nyerte péntek délelőtt a Nemzeti Atlétikai Központban: az első kísérletével 88,77 méterre jutott, ami egyben a szezon második legjobb eredménye.
A 25 éves indiai a tokiói olimpiai bajnoki címe után immár világbajnok is lehet, a tavalyi második helye után talán most még jobb esélyekkel várhatja a vasárnapi döntőt, mint valaha.
"Nagyon jónak érezem a selejtezőt, teljesen elégedett vagyok. Az első dobásommal már biztosítottam a helyemet a döntőben, úgyhogy mostantól csak arra fókuszálok" - nyilatkozta a magyar Eurosportnak a selejtező után, kellően visszafogottan, hiszen tudja: hiába lehet ő India történetének első világbajnoka atlétikában, a legjobbját még csak ezután kell bemutatnia.
"Nézzük meg, mi lesz a döntőben. 100%-ot fogok beleadni, de jelenleg úgy érzem, minden összeáll, teljesen egészséges vagyok. Az ilyen nagy versenyeken, mint a világbajnokság vagy az olimpia, mindig nagy rajtunk a nyomás, ráadásul Indiából sokan vannak itt szurkolni, és sokan néznek otthonról is."

Chopra egyébként nagy mosollyal és lelkesedéssel válaszolt a kérdéseinkre, így arra is, hogyan érezte magát az utóbbi napokban Magyarországon - viszont arra, amit mondott, még mi sem számítottunk: az 1976-os olimpiai bajnok gerelyhajítóval, a sportág történetének egyik legnagyobb legendájával, Németh Miklóssal találkozott.
"Remekül érzem magam Budapesten, már csak azért is, mert a napokban találkoztam minden idők egyik legjobb gerelyhajítójával, Németh Miklóssal, aki nagyszerű ember. Egyébként jó az időjárás, jó a pálya, a hangulat, tényleg minden tökéletes ahhoz, hogy a döntőben úgy dobjak, ahogy szeretnék."
Rákérdeztünk arra is, hogyan tudja viszonyítani az atlétikai vb rendezését magyar szempontból ahhoz, ahogyan az indiaiak meg fogják rendezni októberben a krikett-világbajnokságot, és szóba jött a szám magyar indulója, a selejtezőben végül 23. helyen záró Herczeg György is.
"Indiában nagyon népszerű a krikett, de a gerelyhajítás is, ezt jól mutatja, hogy három gerelyhajítónk is döntőbe jutott. Ez a budapesti világbajnokság nagyon jól össze van rakva, remek a rendezés. Szeretem a magyar embereket, szeretem azt, ahogy minden magyar atléta hatalmas szurkolást kap, és azt is jó látni, hogy a magyar gerelyhajítás jövője fényes, hiszen Herczeg György a friss junior-Európa-csúcstartó."
A férfi gerelyhajítás döntője a vb zárónapján, vasárnap 20:15-kor kezdődik.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés