Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Szeretném továbbadni ezt a boldogságot” - Jótékony célokból megválna érmétől az olimpiai ezüstérmes

Wojciechowski Patricia

Publikálva 11/08/2021 - 21:43 GMT+2

Olimpiai ezüstérmet nyert gerelyhajításban Maria Andrejczyk, de nem sokáig fogja nézegetni érmét, miután jótékonysági célokra ajánlotta fel azt. Egyelőre még keresi, hogy kinek lenne leginkább szüksége az anyagi segítségre, elhatározása azonban végleges, mindenképp továbbadja ezüstérmét.

Maria Andrejczyk dziękuje kibicom

Fotó: Getty Images

25 évesen pályafutása első érmét szerezte nagy világversenyen Andrejczyk, mégis megválna az olimpiai ezüstéremtől, az aukcióból származó pénzt pedig jótékony célokra fordítaná.

Maria Andrejczyk ranglistavezetőként érkezett a tokiói olimpiára gerelyhajításban, végül második helyen zárt a kínai Shiying Liu mögött. A lengyel atléta egyáltalán nem csalódott amiatt, hogy lemaradt a győzelemről, második helyezését nagy becsben tartja, most mégis szabadulna érmétől. Andrejczyk a lengyel Eurosportnak beszélt arról, hogy jótékony célokra szeretné felajánlani a Tokióban megszerzett medáliát.
„Az egyetlen, amiben biztos vagyok, hogy ez az érem nem sokáig marad nálam. Egyelőre még nem találtam meg azt az aukciót és azt a jó ügyet, amiért az érmet eladományoznám. Úgyhogy információt kérek mindenkitől, aki ismer olyant, aki szükséget szenved valamiben, főleg olyan gyerekeket, akik az életükért küzdenek, ilyen célra szeretném felajánlani az érmemet. Az érem csak egy tárgy, fantasztikus díj, fantasztikus emlék számomra. Mindenekelőtt nagy öröm. Szeretném megosztani és továbbadni ezt a boldogságot”- beszélt céljairól a lengyel versenyző.
A 25 éves gerelyhajító a 2016-os riói olimpián épphogy csak lemaradt a dobogóról, mindössze két centiméter hiányzott hozzá, és a negyedik helyen végzett. Tokióban első érmét szerezte nagy világversenyen, az elmúlt években négy műtéten esett át, hónapokon keresztül fájdalommal készült, és a visszavonulás is erősen a fejében járt. Mint elmondta, sok sérülése miatt nagyon hálás minden sikerért.
picture

Maria Andrejczyk

Fotó: Eurosport

„Rio után úgy tűnt, hogy csodálatos pályafutás vár rám, és a legfontosabb versenyeken mindig dobogós leszek. Sajnos nem így történt. Jött egy sérülés, melyet további sérülések követtek. Folyamatos problémák, mindig harcolnom kellett velük. Mindez a személyiségemet is formálta, megismertem önmagam, az embereket és a világot. Noha hihetetlen nehéz út volt, örülök, hogy végigjártam”- nyilatkozta a fiatal sportoló.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés