Hansle Parchment olimpiai bajnok lett 110 gáton. Egy kedves önkéntes segítsége nélkül azonban az aranyérem csak álom maradt volna a számára.

A jamaicai sprinter szombaton egy igazán szívet melengető poszttal jelentkezett a közösségi oldalán. Saját történetét osztotta meg az emberi segítőkészségről, a jó szándékról. A történetből kiderül, hogy egy japán önkéntes lány segítsége nélkül bizony nem lehetett volna belőle bajnok Tokióban.
Augusztus 3. kedd, a férfi 110 gát elődöntőinek napja. Minden baj akkor kezdődött, amikor Parchment számára nyilvánvalóvá vált, hogy rossz buszra szállt, és nem oda tart, ahová szeretne. Az atlétikai stadionba igyekezett, azonban a busz az evezős központba vitte őt.
Olympic Games
Megfosztották a briteket a tokiói olimpián szerzett váltó-ezüsttől
18/02/2022 17:25
„Az elődöntők napján véletlenül rossz buszra szálltam, ami természetesen nem oda vitt, ahová szerettem volna” – mesélte Parchment. „Zenét hallgattam, nem figyeltem a hangosbemondóra. A busz elején mintha láttam volna kiírva, hogy atlétikapálya, úgyhogy nem gondolkodtam, felszálltam.”
Elvoltam a zenével, amit hallgattam, de amikor felnéztem, láttam, hogy baromira nem arra megyünk, amerre nekem kéne. A környék egyáltalán nem volt ismerős a számomra.
Mikor odaért, látta, hogy a létesítményeken bizony az ’aquatics’ szó szerepel, nem pedig az ’athtletics’, valószínűleg ezt olvashatta félre a busz elején lévő táblán. Ezután tájékoztatták arról, hogy ahhoz, hogy eljusson az olimpiai stadionba, először vissza kellene mennie a szállásra, majd fel kellene szállnia arra a buszra, amivel eredetileg is mennie kellett volna.
„Ha ezt a megoldást választottam volna, úgy estem volna be a versenyre, hogy bemelegíteni sem tudtam volna.”

Parchment érdekes történetet osztott meg

Fotó: Getty Images

Muszáj volt tehát más megoldást találnia, de ez korántsem volt egyszerű. Miközben ott tanakodott, hogy mi tévő is legyen, egy fiatal önkéntes lány kisegítette őt, és adott neki pénzt taxira. Persze akármilyen taxi nem lett volna jó, csak olyannal mehetett, amelyik szerződésben állt az olimpiával.
Megláttam ezt az önkéntest, és egy kicsit kérlelnem kellett, mert tudtam, hogy olyan sok mindenre nem terjed ki a hatáskörük. Végül adott nekem pénzt taxira, az pedig gyorsan elvitt a stadionba.
Prachment második lett az elődöntőben, majd másnap győzött a 110 gát fináléjában. Miután kiünnepelte magát és eleget tett a kötelezettségeinek, úgy döntött visszamegy oda, ahol a lány kisegítette őt a pácból. Meg akarta mutatni, mennyire hálás a segítségért, amit kapott.
Miután beazonosította a fiatal lányt, akit egyébként Kianának hívtak, odament hozzá, és megkérdezte tőle, hogy emlékszik-e rá.
„Visszajöttem, hogy megadjam a tartozásom, és hogy mutassak neked valamit. Nagyban hozzájárultál ahhoz, hogy aznap bejussak a döntőbe” – mondta Parchment, és közben átnyújtotta Kianának az aranyérmet. A lány csodálkozva és izgatottan vette kézbe a medált.
Ezt azért tudtam megnyerni, mert segítettél eljutnom a stadionba.
Adott a lánynak egy jamaicai mezt is, aki láthatóan nagyon boldog és hálás volt ezért. A sprinter azért osztotta meg ezt a történetet, hogy saját magát is emlékeztesse, és másoknak is a fejébe vésse, hogy fontos hálásnak lenni azért, ha valaki jót tesz velünk.
via buzz-carribean.com
Olympic Games
Váratlanul bronzérmes lett Tokióban, de megviselte a hirtelen jött siker
04/11/2021 12:20
Olympic Games
10 másodpercig tartott az olimpiája, de a diákjai segítettek neki, hogy büszke legyen az eredményére
13/10/2021 16:59