Az NBA berkein belül sajnos nem ritka, hogy a dollár milliókat kereső játékosok karrierjük befejeztével pénzügyi gondokba kerülnek, felelőtlen életvitelük vagy rossz befektetéseik folytán. Ilyen Antoine Walker – aki elárverezni kényszerül a Heattel nyert bajnoki gyűrűjét – és Delonte West, – akit Marc Cuban a Dallas Mavericks tulajdonosa szedett össze az utcáról – de akár Allen Iverson is, igaz utóbbi már szerencsére kimászott a gödörből.

Earvin "Magic" Johnson a Los Angeles Lakers korábbi kiváló irányítója és – egy fokkal kevésbé kiváló – általános igazgatója semmiképp sem sorolható a fent említett emberek közé, ő már korábban is több amerikai profi csapatból vásárolt kisebb-nagyobb tulajdonrészt, ilyen a Los Angeles FC futball csapata, a Los Angeles Sparks WNBA együttese és a Los Angeles Dogers MLB franchise-a. Mondhatjuk tehát, hogy ő, Michael Jordan, LeBron James – aki a Liverpool által például a Bajnokok Ligája döntőjében is érdekelt – és Shaquille O'Neal a követendő példa a fiatal NBA-generáció számára.

Most új fába vágná a fejszéjét Magic, hiszen nemcsak, hogy az NFL-be is "belekóstolna", de Los Angeles városát elhagyva Denver felé venné az irányt. Johnson ugyanis a Sportico értesülései szerint csatlakozott ahhoz a befektető csoporthoz – amit Josh Harris, a Philadelphia 76ers tulajdonosa vezet – amely megvenné a Denver Broncost.NFL
Amerikai őrület: agyonfizették a botrányhős játékost, mégis folytatja a legenda
23/03/2022 15:16A denveri csapat február óta eladó. Pat Bowlen még 1984-ben vásárolta meg a franchise-t és 2019-es haláláig az élén is maradt. A Broncos érteke 3,8 - 4 milliárd dollár körül mozog és amennyiben ezen az áron kel el, az amerikai sportok történetének legdrágábban eladott egyesülete lesz. Nem csak Johnsonék érdeklődnek azonban a Broncos iránt, eddig öt ajánlat érkezett összesen.

Az NFL talán soha nem látott nyomás alatt van a kisebbségi ügyek tekintetében. Bár a komoly port kavaró Colin Kaepernick-ügy úgy tűnik lecsengett, de Brian Flores és Hue Jackson esete még mindig terítéken van és nem vetnek túl jó fényt a ligára. Összesen egy kisebbségi tulajdonos van jelenleg a NFL-ben a pakisztáni születésű Shad Kahn, aki a Jacksonville Jaguarsnál érdekelt. A liga történetében azonban eddig még soha sem volt afroamerikai tulaj, Magic lehet az első.

A Broncos egyébként izgalmas átigazolási időszakon van túl, hiszen hosszú idő után megtalálta irányítóját Russell Wilson személyében. Rá is fér a siker a csapatra, hiszen hat éve nem sikerült rájátszásba jutnia.

Forrás: marca.com


Amerikai Foci
Kilenc meccsből nyolc győzelem, mégis menesztették az edzőt
11/01/2022 19:25
NFL
NFL: Szó sincs időutazásról, Gronk ismét visszavonult
21/06/2022 19:29