Némi meglepetésre a Dallas Cowboys hazai pályán, hosszabbítás után kikapott a Las Vegas Raiderstől a profi amerikaifutball-liga (NFL) csütörtöki játéknapján.
Hálaadás napján hagyományosan három NFL-meccset rendeznek, s mivel más profi ligákban ilyenkor szünnap van, a szokásosnál is nagyobb figyelem irányul az Egyesült Államokban a mérkőzésekre.
Az ünnepi játéknap két állandó résztvevője a Detroit Lions és a Dallas Cowboys. Utóbbi egyértelmű esélyesként léphetett pályára a hosszú ideje gyengélkedő Raiders ellen.
NFL
Az évi 64 millió dollár és ami mögötte van
03/11/2021 10:25
Az esélyeket azonban gyorsan felülírta a nevadai gárda, mely remekül kezdett. Első támadásából touchdownt szerzett, s ugyan a hazaiak rögtön válaszoltak, a Raiders a folytatásban is jól támadott és szinte végig vezetett. A Cowboys a kifejezetten sok pontot hozó találkozón három perccel a vége előtt egyenlített, az utolsó két percben pedig még mindkét oldalon esett egy mezőnygól (33-33). A hosszabbításban a Dallas támadhatott először, de eredménytelen volt a csapat, a Raiders pedig élt az eséllyel és végül Daniel Carlson 29 yardos mezőnygóljával győzni tudott.
A még nyeretlen Lions nem tudta megszerezni első sikerét, pedig nem volt messze tőle, ám hiába vezetett 14-13-ra az utolsó percben, a Chicago Bears utolsó másodperces mezőnygóllal kicsikarta a sikert.
A nap zárótalálkozóján a Buffalo Bills a négy touchdown-átadással záró Josh Allen vezérletével simán verte a házigazda New Orleans Saintst.

Eredmények:

Detroit Lions-Chicago Bears 14-16
Dallas Cowboys-Las Vegas Raiders 33-36 - hosszabbítás után
New Orleans Saints-Buffalo Bills 6-31
NFL
A jövő megérkezett: heteken belül berobbanhatnak az NFL legújabb sztárjai
09/09/2021 12:14
NFL
Épül az új dinasztia? Brady utódjával hasít a Patriots
28/11/2021 14:29