Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hihetetlen, de igaz: véget ért a Watson-saga

Péter Babos

Frissítve 19/08/2022 - 16:52 GMT+2

Az NFL fellebbezését követően 11 mérkőzésre súlyosbították Deshaun Watson, az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Cleveland Browns irányítójának eltiltását. A játékos emellett még öt millió dollár pénzbüntetést is kapott.

Deshaun Watson

Fotó: AFP

Watson az NFL történetének legnagyobb anyagi büntetését kapta ezzel.
Máskérdés, hogy ővé minden idők legnagyobb szerződése is a ligában, valószínűleg nem fog neki gondot okozni a bírság kicsengetése.


A játékos így december 4-én lesz bevethető, a Browns ráadásul akkor a Houston Texansszal találkozik, Watson előző csapatával. Az irányítót eredetileg hat meccsre meszelte el a játékosszakszervezet és az NFL által kijelölt független bíró - Sue L. Robinson -, miután több mint 20 nő tett ellene feljelentést szexuális zaklatás miatt.

A liga fellebbezett a döntés ellen, mivel egész szezonra szoló eltiltást szeretett volna kiszabni a játékosra, ám végül miután saját kezébe vette az NFL az ügyet sem tette ezt meg.

Watson eltiltása az utolsó keretszűkítések után lép életbe, augusztus 30-ig edzhet a csapattal. A gárda vezetőedzője Kevin Stefanski bejelentette, hogy a QB nem fog játszani a Browns hátralévő preseason-mérkőzésein. A Cleveland így valószínűleg Jacoby Brisettel vág neki az első 11 mérkőzésnek, a csapathoz közelálló források ugyanis tagadták, hogy a Browns érdeklőde Jimmy Garoppolo iránt. Mindenesetre Nick Chubb jobb, ha felkészül a meccsenkéti 30-40 labdacipelésre.



A liga bejelentette, hogy a Watson által befizetett pénzt jótékony célokra ajánlják fel.

„Deshaun eltökélten dolgozik azon, hogy jobb ember legyen, mindent megtesz, hogy visszatérhessen az NFL-be. Hálásak vagyunk Sue L. Robinson és Peter Harvey munkájáért, és azért, hogy segítettek szakértelmükkel a vizsgálat lefolyását. Az ő iránymutatásuknak köszönhetően hoztuk meg a döntésünket.” - nyilatkozta Roger Goodell a liga komisszárja.

Watson a történtek után úgy nyilatkozott:

„Örülök, hogy véget ért az ügy, és hálás vagyok a Brownsnak a támogatásért. Elnézést kérek mindenkitől, akinek fájdalmat okozott ez az egész. Mostantól azon dolgozom, hogy önmagam legjobb verziója legyek, a pályán és azon kívül is. Igyekszem minden erőmmel támogatni a csapattársaimat akkor is, amikor távol leszek tőlük. Izgatottan várom a jövőt, és azt, hogy mit tartogat nekem Clevelandben.”

A sajtótájékoztatón az irányító elmondta, továbbra is ártatlannak vallja magát, azért ment bele az egyeségbe a ligával, mert már belefáradt a huzavonába, neki pedig folytatnia kell az életét és karrierjét.

Watson tavasszal került a Brownshoz a Texanstól, és amint Clevelandbe került aláírt egy öt évre szóló 230 millió dolláros szerződést a csapattal.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés