A Nike felfüggeszti Deshaun Watson, a tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Houston Texans szexuális zaklatással vádolt irányítójának támogatását.

A világ egyik legnagyobb sportszergyártó cégének szerdai bejelentése szerint azok után hozták meg a döntést, hogy a 25 éves játékos ellen polgári perek indultak.
A Pro Bowlba háromszor meghívott Watsont - aki az előző idényben a legtöbb passzolt yarddal zárt az NFL-ben - először március 16-án vádolta meg egy masszőr azzal, hogy szexuálisan zaklatta, amikor az irányító kezelésre ment hozzá. A játékos tagadta a vádakat és azt mondta, élete során minden nőt "a lehető legnagyobb tisztelettel kezelt". Később Watson elnézést kért a masszőrtől.
NFL
Mindent az irányítóért: ezek a csapatok rengeteget áldoztak egy játékosra, de megérte?
28/03/2021 13:31
Azóta összesen 22 per indult az irányító ellen szexuális zaklatás miatt, a vádlók közül 18 női masszőr. Az ügyben már a liga is vizsgálódik, és az irányító csapata is jelezte, komolyan veszik a vádakat.
Watson tavaly szeptemberben négy évre 156 millió dollárért hosszabbította meg szerződését a Texansszal, januárban azonban arra kérte a klubot, cserélje el.
Forrás: MTI
NFL
Őrült költekezésbe kezdett a liga legsikeresebb csapata, de nem biztos, hogy jól jár vele
19/03/2021 13:03
NFL
Játékos vagy fegyenc? A sztárirányító harca mutathatja meg, hol van játékosok helye az NFL-ben
27/02/2021 14:54