Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Beat Feuz nyerte a férfi alpesi síelők hétfői lesiklását a pekingi téli olimpián.

Eurosport Magyarország

Frissítve 07/02/2022 - 08:43 GMT+1

Beat Feuz nyerte a férfi alpesi síelők hétfői lesiklását a pekingi téli olimpián. A szám 2017-es svájci világbajnoka, aki pénteken lesz 35 éves, 13-as rajtszámmal erőtől duzzadóan jött le a pályán és 16 századdal gyorsabbnak bizonyult az addigi éllovas osztrák Matthias Mayernél, majd később már nem előzte meg senki.

Beat Feuz

Fotó: Getty Images

Feuznak ezúttal már összejött az arany

Beat Feuz így a négy évvel ezelőtti ezüst- és bronzérem mellé - melyet szuperóriás-műlesiklásban, illetve lesiklásban szerzett Phjongcshangban - ezúttal aranyat nyert.
Matthias Mayer, aki 2014-ben, Szocsiban győzött lesiklásban, jól osztotta be az erejét, a pálya alján is gyors volt, így Feuz lesiklásáig az élen állt. Később viszont még Johan Clarey is befért elé, a 41 éves francia tizenkilencedikként siklott le, és az utolsó előtti ellenőrző pontig Feuznál is gyorsabb volt. Végül mindössze egy tizeddel maradt el a svájcitól, de hat századdal megelőzte Mayert. Az előzetesen legnagyobb esélyesnek tartott, a szakági világkupában éllovas norvég Aleksander Aaamodt Kilde nem síelt meggyőzően, csak ötödik lett, mert meglepetésre ba kanadai James Crawford is megelőzte. Az alpesi szakág hagyományosan legnagyobb érdeklődés övezte számát eredetileg vasárnap rendezték volna meg a jencsingi zónában, a Hsziaohajte-hegységben kialakított pályán, de akkor az orkán erejű szél miatt többszöri halasztás után elnapolták. Hétfőn már megfelelőek voltak szélviszonyok, és napsütéses, hideg időben jöttek le a pályán a versenyzők.
Eredmények: férfi lesiklás:
olimpiai bajnok: Beat Feuz (Svájc) 1:42.69 perc
2. Johan Clarey (Franciaország) 1:42.79
3. Matthias Mayer (Ausztria) 1:42.85

Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés