Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

WEC menetrend – Sebring 1000 mérföld, 2023

Lantos András

Frissítve 14/03/2023 - 10:24 GMT+1

Hosszú várakozás után elindul az Endurance Világbajnokság 2023-as szezonja, amely az ugrásszerűen bővülő Hypercar-kategória miatt örökre emlékezetes lesz. A tavaly látott Toyota, Peugeot, Glickenhaus hármashoz idén betársul a Ferrari, a Porsche, a Cadillac és a privát fejlesztésű Vanwall is. Íme a hétvége teljes programja, benne a közvetítésekkel.

Villámcsapás és piros zászló vetett véget a WEC idénynyitójának

Nagyon régen nem fordult akkora figyelem a hosszútávú autóversenyzés felé, mint most, 2023 elején a WEC-idénynyitó előtt.
Bizonyos szempontból a mára letűnt LMP1 volt a prototípus versenyzés aranykora, hiszen ehhez hasonló műszaki fejlettségű autók sosem mentek a hosszútávú versenyeken.
A kategóriát viszont elérte a végzet, amely sok más fejlett és látványos géposztállyal is leszámolt: az autósport költségeinek racionalizálódása. Értsd: ma már nagyon kevesen hajlandóak 100-200 millió eurót elkölteni évente egy autókázós programra.
Ennek hatására jött létre a Hypercar, amely küllemre még az LMP1-nél is látványosabb, a belső tartalmat és a fejlesztési szabályokat viszont úgy határozták meg, hogy az éves költségek 30-40 millió euró körül álljanak meg. Sőt, egy LMDh autóval még ennél jóval kevesebből is ki lehet jönni.
Úgy tűnik, beletaláltak, hiszen idén, az első olyan évben, amikor egyszerre fut az ACO által létrehozott LMH és az IMSA által megalkotott LMDh szabályrendszer, összesen hét nagy gyártó van ott a porondon (a fent említettek mellett egyelőre csak Amerikában versenyez az Acura / Honda és a BMW), jövőre biztosan érkezik még kettő (Alpine és Lamborghini), és akkor még nem számoltuk bele az olyan kicsiket, mint a Glickenhaus, a Vanwall vagy az Isotta Fraschini.
Érdeklődés tehát van bőven, és nyakunkon az idénynyitó, úgyhogy mutatjuk, mikor és hol lehet követni a sebringi idénynyitó eseményeit.

A Sebring 1000 mérföldes verseny menetrendje:

Szerda
  • 16:00 – Első szabadedzés (1 óra) – Live timing
  • 21:30 – Második szabadedzés (1 óra) – Live timing
Csütörtök
  • 17:00 – Harmadik szabadedzés (1 óra) – Eurosport.hu és App, élő
  • 21:30 – GTAm időmérő (15p) – Eurosport.hu és App, élő
  • 21:55 – LMP2 időmérő (15p) – Eurosport.hu és App, élő
  • 22:20 – Hypercar időmérő (15p) – Eurosport.hu és App, élő
Péntek
  • 16:30 – Sebring 1000 mérföld – Eurosport 1, élő
A versenyt az elejétől a végéig élőben közvetítjük az Eurosport 1-en, és lesz reklám nélküli verzió, amit előfizetéssel az Eurosport.hu-n vagy az Eurosport Applikációban tudtok nézni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés