Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Keszthelyi Rita: nagyon vékony a jég a menny és a pokol között

Eurosport Magyarország

Publikálva 19/02/2024 - 17:57 GMT+1

A világbajnoki ezüstérmes magyar női vízilabda-válogatott hétfői köszöntésén a szakemberek és Keszthelyi Rita csapatkapitány is arról beszélt, hogy az élmezőny tagjai között nüanszok döntenek.

A világbajnoki ezüstérmes magyar női vízilabda-válogatott hétfői köszöntésén a szakemberek és Keszthelyi Rita csapatkapitány is arról beszélt, hogy az élmezőny tagjai között nüanszok döntenek. (fotó: MVLSZ/Kovács Anikó)

Fotó: Other Agency

"Az élmezőny tagjai nagyon közel vannak egymáshoz. Az dönt, hogyan ragadjuk meg a kínálkozó alkalmat. Nem is csak az ötméteresekre gondolok, mert oda el is kellett ám jutni például úgy, hogy nem kaptunk ki a címvédő és Európa-bajnok hollandoktól" - fogalmazott Mihók Attila társ szövetségi kapitány arra utalva, hogy a magyar csapat a negyed- és az elődöntőből is ötméteresekkel jutott tovább.
A rekordot jelentő kilencedik vb-jén szereplő és a torna legjobbjának választott Keszthelyi ehhez hozzáfűzte, vékony a jég a menny és a pokol között, amivel arra utalt, nüanszok döntenek arról, hogy a csapat négybe jut, vagy csak az 5-8. helyért küzdhet. Szerinte sikertelenség esetén is ugyanaz a csapat, amelyik előtte sikereket ért el, ráadásul mindig a játékosoknak fáj a legjobban a kudarc.
"Az eindhoveni Eb óta gyorsan és sokat fejlődtünk. Nem jobb vízilabdázók lettünk, hanem ki tudtuk hozni egymásból a teljesítményt" - mondta a Mataro 32 éves légiósa, aki leszögezte, nem elveszítették a döntőt, hanem megnyerték az ezüstöt.
Keszthelyi szerint védekezésben lépett előre rendkívül sokat a nemzeti együttes, amit az mutat, hogy az ötödik hellyel zárult hollandiai kontinensviadalon háromszor is tíz gól felett kapott, míg a dohai vb-n egyszer sem.
Tíz kapott gól alatt lehet meccset nyerni. Afelett vért kell izzadni, hogy többet lőjünk.
Mihók kollégája, Cseh Sándor elárulta, zavarta, hogy munkába állásuk után egy hónappal is azt kérdezték, ki mit csinál, ezért december 18-ától az eredményektől függetlenül nem nyilatkozott.
"Zavaró lehet, hogy egyik nap ő, a másikon pedig a másik szakvezető mondja el a véleményét csak más szavakkal. Ez egy rizikófaktor, amit ki kellett zárni" - mondta Cseh, aki szerint az elmúlt két hónapban minden úgy épült fel, ahogy azt előre meg lehetett írni.
picture

A világbajnoki ezüstérmes magyar női vízilabda-válogatott. (fotó: MVLSZ/Kovács Anikó)

Fotó: Other Agency

Madaras Norbert, a magyar szövetség (MVLSZ) elnöke úgy vélte, felemás vb volt, ahogy a fukuokai is, csak akkor a férfiak voltak ügyesebbek, most pedig a nők.
"A férfi csapat hetedik helye csalódás, de még inkább az, hogy a negyeddöntő második felében nem a tudásának megfelelően játszott" - emelte ki. A játékosként kétszeres olimpiai bajnok sportvezető hozzátette, az élmezőny szorosságát mutatja, hogy a tavalyi döntősök, azaz a magyarok és a görögök ezúttal négy közé se jutottak, ahogy a mostani finalisták - Horvátország és Olaszország - se a tavalyi, fukuokai vb-n" - mondta Madaras.
Az MVLSZ elnöke - áttérve a női válogatottra - kifejtette, tavaly a kapitányváltás után az volt a cél, hogy stabilabbá váljon az együttes játéka, s bár ez januárban az Eb-n még nem mutatkozott meg, februárban a dohai vb-n már igen. Szerinte az ezüstéremnél is bíztatóbb a mutatott fejlődés a párizsi olimpia előtt, amelyre a vb-n szerezte meg az indulási jogot a női csapat.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés