Jött a második nem várt vereség, az olaszok után az amerikaiak is legyőzték a magyar férfi vízilabda-válogatottat.
Kedvenc Bruce Willis-filmünkben, Az utolsó cserkészben Joe Hallenbeck aka Bruce Willis legalább megkérdezte leendő áldozataitól, hogy "fej, vagy gyomor?", mielőtt lecsapott, az olasz és az amerikai csapat nem, csak jöttek tőlük az ütések.
Nem tudta kiheverni a magyar válogatott az olaszoktól a negyeddöntőben elszenvedett vereséget, 6-3 után nem tudták még jobban kinyitni az ollót Varga Dénesék, sőt, ők kerültek padlóra, mivel az amerikaiak átvették a vezetést, és a mieinknek úgy kellett teperni az egyenlítésért.
Vízilabda
Három évet fiatalodott másfél hónap alatt a férfi pólóválogatott kerete
28/07/2022 16:32
A büntetőpárbajban aztán az amcsik egyszer sem hibáztak, nálunk az ezúttal igen gyengén játszó Vámos Márton kihagyott ötöse elég volt a vereséghez. Vasárnap a hetedik hely lesz a tét, Montenegró ellen kezdte a vb-t a csapat, Montenegróval szemben is fejezi be. Jó lenne keretbe foglalni ezt a tornát, mivel győztes rajtot produkáltak múlt kedden a srácok!
Ilyen pocsék forgatókönyvet mondjuk Shane Black sem tudott volna írni soha.

Az érzelmek kimutatása között is nagy volt a különbség - Fotó: Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI

Először Burián Gergő értékelte nekünk a meccset:
"Nyilván nem a hetedik helyért akartunk játszani a vb előtt. Elég sok minden kavarog most bennem. Nem így terveztem az első világbajnokságomat. Nekünk sokkal nehezebb volt beleállni ebbe a meccsbe, mint az amerikaiaknak, de ez nem mentség. Megint nem voltunk elég pontosak emberelőnyben, buta lövéseink és kapott góljaink voltak.
Nagyon sajnálom, hogy az elmúlt két meccsen kikaptunk. Ezúttal is telt ház volt, annak ellenére, hogy nem elődöntőt játszottunk, ezt nagyon köszönjük a közönségnek. Megpróbáljuk az utolsó mérkőzésre összeszedni magunkat, hogy győzelemmel fejezzük be a világbajnokságot."

Zalánki Gergő blokkolásra készen - Fotó: Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI

Zalánki Gergő önkritikusan nyilatkozott a vereség után:
"Hogy juthattunk ilyen mélységekbe? Nem az amerikai csapatot degradálom ezzel, hanem a játék képét. Az egész borzalmas volt, aki ért hozzá, az látta, aki nem ért hozzá, attól is megkapjuk majd a kommenteket. De abszolút megérdemeljük, ha bármi rosszat mondanak ránk, azt mindenki kicsit magára vehetné és elgondolkodhatna! Az lehet, hogy segítene."
Manhercz Krisztián rövidre fogta, ő volt a legcsalódottabb:
"Egy csalódott magyar csapat játszott, ez a játékunk minden pillanatán látszódott. Nehéz mit mondani, még lejjebb húztuk magunkat. Bennünk maradt az olaszok elleni mérkőzés. Hazai vb-n a hetedik helyért játszunk, nem kell mást mondani."

Manhercz Krisztián sem tudta leplezni csalódottságát - Fotó: Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI

Nagy Ádám a közönség szerepének fontosságát hangsúlyozta:
"Nem tudtuk eléggé feltüzelni magunkat, pedig elég nagy fricska volt az olaszok elleni vereség. Annak örülök, hogy jobb teljesítményt nyújtottam, de összességében ez semmit nem ér, mivel kikaptunk. Mindenképp, bármi áron nyernünk kell Montenegró ellen a saját becsületünk miatt, illetve meg kell hálálnunk a saját közönségünk biztatását, hogy egy győztes meccsre jöjjenek el. Csak az 5-8. helyért játszunk, mégis 6000 ember szurkolt nekünk ezúttal is."

Nagy Ádám jobb teljesítménye semmi sem volt elég - Fotó: Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI

Märcz Tamás sem tudta leplezni szomorúságát, dühét:
"6-3 után nem az ő bravúrjuk volt, hanem a mi butaságunk, hogy egyáltalán lőhettek gólokat és visszajöhettek a meccsbe. Mérges vagyok, hogy ott megadtuk nekik az esélyt, ha továbbvittük volna a lendületet, több góllal nyertünk volna. Taktikai elemek nem betartása, helyzetek nem kihasználása, fegyelmezetlenségek is befolyásolták ezt a találkozót, ezek szerkezetileg is nagyot rontottak a csapat összetételén.
A múltkor öklöst kaptunk a gyomorba, most meg hasba rúgást.
Részben összeszedtük magunkat erre a meccsre, volt motivációnk, hogy a becsületbeli ötödik helyet megszerezzük. Most a becsületbeli győzelemre kell hajtani, hogy legalább azzal zárjuk a tornát. Nem lesz könnyű, mert Montenegró építette fel magát az elmúlt meccseken, mi nem annyira. A következő 48 órában azon kell dolgoznunk, hogy valahogy megtaláljuk magunkat.
Szeretném megköszönni annak a rengeteg embernek, akik kijöttek, hogy szurkoltak! Minden elismerésem és köszönöm nekik! Nehéz pillanatban sem hagyták itt a csapatot."

A vb összegzése rajta van a Märcz Tamásról készített fotón - Fotó: Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI

19. FINA világbajnokság, vízilabda
férfiak, Budapest, az 5-8. helyért
Magyarország-Egyesült Államok 11-11 (4-3, 2-2, 2-2, 3-4) - ötméteresekkel 4-5
Hajós-uszoda, vezette: Savinovich (horvát), Colombo (olasz)
Magyarország: Vogel - Angyal, Manhercz 3, Vámos, Zalánki 2, Varga D. 2, Hárai. Csere: Pohl, Mezei, Burián 1, Nagy Á. 3, Jansik Sz., Lévai (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Egyesült Államok: Weinberg - Dood 1, Gruwel, Daube 3, Hallock, Bowen 2, Irving 1. Csere: Vavic, Ehrhardt 1, Woodhead 1, Stevenson 2, Farmer. Szövetségi kapitány: Dejan Udovičić

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Vízilabda
Clark Kent-pillanatok sora vár Varga Zsoltra az FTC és a válogatott kispadján
26/07/2022 18:01
Világbajnokság
A Big Bang Theory legendás fogadotta vala-jelenete inspirálta Märcz Tamás lecserélését?
25/07/2022 17:03