Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

"Ez csalódás" - a sokat hibázó férfi pólósok elveszítették az olaszokkal vívott vb-negyeddöntőt

Takács Márton

Publikálva 30/06/2022 - 06:46 GMT+2

Nem lesz érmes a hazai rendezésű világbajnokságon a magyar férfi vízilabda-válogatott, mert 11-10-re kikapott a címvédő olaszoktól. Helyszíni riportunk a Margitszigetről Zalánki Gergő, Manhercz Krisztián, Hárai Balázs, Varga Dénes és Märcz Tamás nyilatkozatával.

Zalánki Gergőék nem találták meg az olaszok legyőzésének módját - Fotó: Illyés Tibor

Fotó: MTI

Az 5-8. helyért játszhat a magyar férfi vízilabda-válogatott a világbajnokságon.
Eléggé elrontotta ezen a világbajnokságon az első komolyabb mérkőzését a magyar csapat. Amikor az olaszok a támadásban káprázatosan teljesítő, négy gólt szerző Francesco Di Fulvio vezérletével fordítottak, 3-2-ről lett 3-5, majd 5-5 után 5-7, a mieink már nem tudtak visszakapaszkodni, pedig egy teljes félidő állt rendelkezésükre erre a feladatra – sajnos nem tudták megoldani.
Nem játszott jól a magyar válogatott, a húzóemberek sem hozták magukat, és bár a végére csak egy lett közte, ez egy egyértelmű vereség volt, a címvédő olaszok teljesen megérdemelten nyertek. Märcz Tamás játékosai túl sok rossz döntést hoztak támadásban, az emberelőnyökben, akciógólokat is engedélyeztek riválisuknak.
Ha egyenként összevetnénk a két csapat játékosait, a magyar válogatott jönne ki jobban az összehasonlításból, erősebb gárda a miénk, mint Alessandro Campagnáé. Ezúttal viszont az olaszok voltak a jobbak.
A folytatásban így a csalódást keltő 5-8. helyért játszhatnak Vámos Mártonék, akik nagy esélyt szalasztottak el szerda este.
picture

Nem találta meg a győzelemhez vezető utat Märcz Tamás csapata - Fotó: Illyés Tibor

Fotó: MTI

A reccói Zalánki Gergő több csapattársa ellen játszott, majd értékelt reálisan:
"Sokat hibáztunk, az elején kihasználták a védelmi hibáinkat, a végén pedig, amikor zárkózni kellett volna, kapkodtunk, nem voltunk türelmesek, egyénileg próbáltuk megoldani a helyzeteket. Az olaszok jól, csapatként játszottak, gratulálok nekik, jobban vízilabdáztak ma nálunk."
Hozzá hasonlóan Manhercz Krisztián sem kertelt, és a magyar csapatban kereste a hibát:
"Teljesen megérdemelten nyertek az olaszok. Amikor folyamatosan kaptuk az emberelőnyöket, nem éltünk velük. Elkapkodtuk őket, rossz döntéseket hoztunk, ez pedig megbosszulta magát. Az olaszok tudtak élni a helyzeteikkel. Kiállításokban és kontrákban gazdag mérkőzés volt, ebből ők jobban jöttek ki. Ha úgy vesszük, ez egy egygólos vereség, de felesleges szépíteni, két perccel a vége előtt négygólos hátrányban voltunk."
picture

Manhercz Krisztián szerint is megérdemelten nyertek az olaszok - Fotó: Illyés Tibor

Fotó: MTI

Két góllal kezdte a meccset Hárai Balázs, aki nagyon csalódottan nyilatkozott nekünk:
"Az olaszok sokkal fegyelmezettebbek és koncentráltabbak voltak, mint mi. Nehéz ilyenkor mit mondani, nem is szoktam megállni, lehet, hogy megöregedtem, azért álltam meg nektek. Sajnálom, hogy nem tudtuk kiszolgálni a közönséget, valószínűleg a szurkolók is olyan szomorúan fognak hazaballagni, ahogy mi.
Azért is fáj, mert ebben a csapatban játszanak olyanok, akik tudják, milyen hazai közönség előtt döntőzni, akár nyerni is. Azoknak még nagyobb fájdalom, hogy az 5-8. helyért kell folytatni. Borzasztó nehéz ilyenkor játszani. Ilyenkor dupla energiára van szükség, mintha fölfelé mentünk volna."
A csapatkapitány, Varga Dénes is önkritikusan értékelt:
"Döntő helyzetekben pontatlanabbak és fegyelmezetlenebbek voltunk, mint az olasz csapat. Eleinte vezettünk, és miután fordítottak, nem tudtunk visszajönni. Ez csalódás, a magam részéről arra számítottam, hogy jobban fogjuk bírni ezt a meccset minden aspektusból, fizikálisan és mentálisan is.
Nagyon nem vagyok elégedett a saját teljesítményemmel sem. A szépszámú közönség az, ami miatt oda kell tenni magunkat. Ha ez a világbajnokság Fukuokában lett volna, akkor nem biztos, hogy olyan elánnal tudnánk beugrani, de kötelességünk is, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, és hogy két győztes meccsel zárjuk le ezt a tornát."
picture

Varga Dénes (jobbra) önkritikusan értékelt - Fotó: Illyés Tibor

Fotó: MTI

Märcz Tamás is csatlakozott az előtte szólókhoz:
"A meccs elejével semmi gond nem volt, úgy kezdtünk, ahogy kellett. Tudtuk, hogy lesz sok emberelőny és emberhátrány, ezekből kellett a legtöbbet kihozni. Kaptunk akciógólokat is, fájó, hogy nem tudtuk abba az irányba vinni a mérkőzést, hogy a fórokon/hátrányokon múljon. Rengeteg volt a rossz passz, a rossz döntés, a türelmetlenség. Pedig volt lehetőségünk bőven gólt lőni, a saját helyzeteinkkel jobban kellett volna bánnunk. Mindenki csalódott, én is."
19. FINA világbajnokság, vízilabda
férfiak, Budapest, negyeddöntő
Magyarország-Olaszország 10-11 (3-2, 2-4, 1-2, 4-3)
Hajós-uszoda, vezette: Margeta (szlovén), Gomez (spanyol)
Magyarország: Vogel - Pohl, Vámos 3, Zalánki 1, Varga D. 1, Jansik Sz. 1, Hárai 2. Csere: Angyal, Manhercz 2, Mezei, Burián, Nagy Á. Szövetség kapitány: Märcz Tamás
Olaszország: del Lungo - di Fulvio 4, Fondelli, Echenique 2, N. Presciutti, Bruni 1, Dolce 1. Csere: Damonte, Iocchi, Canella, Marziali, di Somma 2. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés