Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Keszthelyi zsenialitása is kellett, hogy Kanada ellen néggyel nyerjen a női vízilabda-válogatott

Takács Márton

Publikálva 25/06/2022 - 06:02 GMT+2

Női pólósaink 11-7-re legyőzték Kanadát a világbajnokság budapesti csoportjának harmadik fordulójában, így másodikként jutottak tovább. Vasárnap a nyolcaddöntőben Argentína, majd két nappal később Ausztrália lesz a mieink ellenfele a negyeddöntőben. Helyszíni tudósításunk a Margitszigetről Stieber Mercedes, Gurisatti Gréta, Magyari Alda és Bíró Attila nyilatkozatával.

Keszthelyi Rita kiemelkedő játéka nagyon kellett a sikerhez - Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

Fotó: From Official Website

Női pólósaink legyőzték Kanadát, Argentína, majd Ausztrália lesz a következő ellenfelük.
Az olaszok elleni vereség után az általunk megszólaltatott játékosok és a szövetségi kapitány is hangsúlyozta, hogy hasonlóan nehéz meccs vár a csapatra Kanadával szemben is. Így is lett.
Furcsa volt látni, hogy Keszthelyi Rita rosszkézen játszott, ráadásul rengeteg időt, több mint 31 percet töltött a vízben. De mivel megint sok rossz döntés, centerpassz és lövés akadt támadásban, a harmadik negyedben nagyon kellett az ő zsenialitása és három gólja, hogy kinyíljon az olló. Viszont még utána is sokat vízben maradt, pedig akkor talán már belefért volna, hogy pihenjen.
Magyari Alda is alaposan feljavult, fontosakat védett, összeállt a védekezés, így a 4-0-s harmadik nyolc perc eldöntötte a lényeges kérdéseket.
Vasárnap Argentína jön a nyolcaddöntőben, aztán kedden Ausztrália a negyeddöntőben.
A BVSC új vezetőedzője, Stieber Mercedes társaságában néztük a meccset, rövid értékelést kértünk tőle, ha már ilyen jó dolgunk volt.
"Kanadának a harmadik negyedben volt egy blackout-ja, amiből nem tudtak jól kijönni, nekünk pedig volt egy zseniális Keszthelyi Ritánk, aki megoldotta a feladatot, lőtt három gólt abban a negyedben. 11-7 lett az eredmény, az ő triplája benne van a különbségben. Ez az eredmény a hangulaton is sokat javít, de biztos, hogy javulni kell, mert ez kevés lehet a negyeddöntőben."
Gurisatti Grétához azzal a felütéssel fordultunk, hogy a végeredmény csalóka, sokkal nehezebb mérkőzést volt ez, mint a 11-7 mutatja.
"Örülök, hogy végre valaki ezt mondta, mert már kaptunk olyan véleményt, hogy ez egy könnyű meccs volt. Fizikálisan a harmadik negyedre abszolút felőröltük őket, ebben közrejátszott az is, hogy a két legjobb, balkezes játékosukat sikerült személyi hibákkal kivenni a játékból. Teljesen más lett volna a játék képe, hogy ha ők bent vannak, így nagyon egyoldalú lett a támadásuk, a kapásra szorultak.
Ehhez hozzátettük a magunkét, rengeteg blokk, illetve védés volt nálunk. A védekezésünk fantasztikus volt, amikor pedig lemaradtunk, ott volt Alda. Ez egy igazán nagy csapatteljesítmény volt hátul, a harmadik negyedben meg is látszódott ez a különbség.
Készülni fogunk Argentínából is, de nyilván az ausztrálok elleni negyeddöntő lesz az élet-halál meccsünk."
picture

Gurisatti Gréta is jobbak közé tartozott pénteken - Fotó: Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI

Nagyon kellett a sikerhez a feljavuló Magyari Alda teljesítménye a kapuban.
"Őrület volt a kapu előtt, nagyszerűen védekeztek a lányok, fel se tűnt a harmadik negyedig, hogy úgy elmentünk. Ezt a mérkőzés a védekezéssel nyertük meg. Az argentinok ellen sok minden fogunk tudni gyakorolni, még mindig jobb lesz, mint ha egy vagy két sima edzésünk lenne. Remélem, hogy ott inkább a támadáson lesz a hangsúly, és nem sokat lesznek a kapunk előtt! Utána pedig egy nagyon kemény csapat jön az ausztrálokkal szemben.
Nagyon jól jön, hogy egy hetet velük készülhettünk a vb előtt. Jobban megismertük őket, ennek az a hátránya, hogy ők is minket. Viszont ha így védekezünk, akkor nem okozhatnak gondot. Bennem még több van, ki fogom elemezni ezt a meccset, mert még jobbnak kell lennem az ausztrálok ellen, hogy biztosítsam a megfelelő hátteret a lányoknak."
picture

Bíró Attila nehéz meccset várt, az is lett belőle - Fotó: Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI

Bíró Attila elégedetten értékelt.
"Kanada az olaszok ellen megmutatta, hogy nagyon komoly csapat, nem könnyű ellenük játszani. Ezúttal viszont sokkal jobban játszottunk elöl és hátul is, mint szerdán. Akkor kicsit gyengébbek voltunk védekezésben, illetve szoktuk a játékvezetést. Most már jobban hoztuk a játékvezetői ítéletek elleni védekezést, támadást, jobban bírtuk azt is.
Argentína nem lehet akadály, nem futballban játszunk velük, már az ausztrálok elleni mérkőzésre készülünk majd."
19. FINA világbajnokság, vízilabda
nők, A-csoport, 3. forduló, Budapest
Magyarország-Kanada 11-7 (2-1, 3-3, 4-0, 2-3)
Hajós-uszoda, vezette: Zwart (holland), Ohme (német)
Magyarország: Magyari – Szilágyi 2, Vályi 1, Gurisatti 2, Máté, Parkes, Keszthelyi-Nagy 3. Csere: Mahieu, Leimeter 2, Rybanksa 1, Faragó, Garda. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
Kanada: Gaudreault - McKee, Crevier 2, Wright, McKelvey 3, Christmas 1, La Roche. Csere: Amarosa, Sohi, Bakoc 1, Lekness, Paul. Szövetségi kapitány: David Paradelo

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés