Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

35 lőtt góllal kezdték a vb-t női vízilabdázóink, szerdán az olaszok elleni csoportrangadó jön

Takács Márton

Publikálva 21/06/2022 - 06:19 GMT+2

A magyar női vízilabda-válogatott egy laza bemelegítő meccsel kezdte meg szereplését a hazai rendezésű világbajnokságon. Bíró Attila csapata 35-4-re nyert a vb-újonc Kolumbia ellen. Helyszíni riportunk a Margitszigetről Faragó Kamilla, Rybanska Natasa, Leimeter Dóra és Bíró Attila nyilatkozatával.

Rybanska Natasa mind a hat lövését gólra váltotta - Fotó: Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI

Minden magyar mezőnyjátékos lőtt gólt a Kolumbiával szemben 35-4-re megnyert vb-mérkőzésen.
"Argentína. Vajon az megy ott vízilabdázni, aki nagyon ügyetlen a futballban?" - tette fel a költői kérdést a 2015-os kazanyi világbajnokságon a magyar csapat bekkje, egyben honlapunk beépített tudósítója, Gór-Nagy Miklós.
Amikor a magyar női vízilabda-válogatott a vb-újonc Kolumbia elleni nyitómeccsére készült, eszünkbe jutott ez a hét évvel ezelőtti bonmot.
A teljesen ismeretlen, vb-újonc kolumbiaiak vártak Bíró Attila olimpiai bronzérmes tanítványaira a nyitányon. A csoportunkban az olaszok csak 7-7-es döntetlenre voltak képesek Kanada ellen, ha az eredménynek nem is, a Nirvana felcsendülő Smells Like Teen Spirit című dalának ők is örülhettek.
Ahogy Kolumbia legjobbjai annak, hogy ellenünk már az első negyedben meglőtték történetük első és második világbajnoki góljukat. Ahogy várni lehetett, a mieink alaposan megszórták az újoncot, akcióból, megúszásból, átlövésből, emberelőnyből is.
picture

Élete első vb-meccsét játszotta Faragó Kamilla - Fotó: Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI

A magyar csapat összes mezőnyjátékosa lőtt gólt, Magyari Alda és Gangl Edina is védett egy-egy félidőt, minden szépen és jól alakult. Folytatás szerda este Olaszország ellen
Először az első vb-meccsén szereplő Faragó Kamilla nyilatkozott honlapunknak a parti után:
"Arra tudtunk felhasználni a meccset, hogy összeszokjunk, hogy mindenki szerezzen egy kis önbizalmat a világbajnokság első mérkőzésén. Ennek örömével fogunk továbbmenni és csinálni tovább a dolgunkat. Napközben még nem izgultam, de a bemutatás előtt már igen. De jól éltem meg, örülök, hogy tudtam gólt is szerezni, és a csapat hasznára tudtam lenni."
Rybanska Natasa mind a hat lövését gólra váltotta, találatainak számát és kiváló lövőszázalékát is csak a vegyes zónában tudta meg.
"Hat gólt lőttem? Akkor jó nekem (nevet). Megvoltak a meccs előtti rutinok, szépen be tudtuk lőni a medencét, megszoktuk a hangulatot, a szurkolók jelenlétét. Minden szempontból tökéletes kezdés volt."
picture

Leimeter Dóra (jobbra) lett a mezőny legjobbja - Fotó: Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI

Leimeter Dóra lett a mezőny legjobbja, ő kapta a Benedek Tibor-díjat.
"Arra mindenképp jó volt a meccs, hogy szokjuk a napi rutint, a légkört, elég szokatlan időpontban játszunk, egyikünk sem szokott ilyen későn játszani. Fontos, hogy mindenki lőtt gólt, mindenki átesett ezen. Az edzői stáb még este nekiáll kielemezni az olaszok játékát, mindenképpen nehéz mérkőzés lesz. Nekünk a csoportelsőséghez szükséges lesz, hogy nyerjünk ellenük."
Végül a szövetségi kapitány, Bíró Attila is értékelt:
"Voltak ötleteim, hogy gyakoroljunk egy-két dolgot, reálisan nézve tudtam, hogy nem fogjuk tudni megvalósítani. Az, hogy mindenki gólt lőtt, hogy sokat tudtunk blokkolni, jó. Voltak kapusvédéseink is, ezekre tudtuk felhasználni ezt a meccset. Hiába játszottunk már ilyen légkörű és hangulatú meccseket, ezekhez mind újra hozzá kell szokni.
Az nem jelent semmit, hogy az olaszok esetleg nem játszottak olyan jól Kanada ellen. Arról híresek, hogy egyik napról a másikra 180 fokos fordulattal tudnak játszani. Bízom benne, hogy ha jó, ha rossz játékkal, de lesz esélyünk megverni őket, ez fontos lenne a csoport végeredménye szempontjából."
19. FINA világbajnokság, vízilabda
nők, A-csoport, 1. forduló, Budapest
Magyarország-Kolumbia 35-4 (8-2, 12-0, 7-0, 8-2)
Hajós-uszoda, vezette: Bouchez (francia), Savinovic (horvát)
Magyarország: Magyari - Szilágyi 4, Vályi 1, Máté 3, Parkes 3, Keszthelyi-Nagy 4, Garda 2. Csere: Gurisatti 3, Mahieu 2, Leimeter 5, Rybanksa 6, Faragó 2, Gangl (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila
Kolumbia: Agudelo - Restrepo, Ortega 1, J. Atehortua, Marin 1, Vanegas 2, S. Atehortua. Csere: Rivera, Caicedo, Lastre, Serna, Correa, Chamorro (kapus). Szövetségi kapitány: Bladimir Lopez Molina

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés