Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az FTC-vel mindent megnyerő bekk Tokióban igazolná a fogadóirodák elvárásait

Takács Márton

Publikálva 21/07/2021 - 18:54 GMT+2

A Ferencváros 27 éves pólósa, Jansik Szilárd járt már világbajnokságon és Európa-bajnokságon, olimpián viszont Tokióban vesz részt először. Az FTC remek idényt produkáló bekkje a legnagyobb célokkal vág neki a tornának.

Jansik Szilárd a BENU-kupa spanyolok elleni meccsén - Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Fotó: From Official Website

Jansik Szilárd agilis játéka Tokióban is sokat érhet.

2018 óta a magyar válogatott kulcsembere Jansik Szilárd, aki a 2019-es kvangdzsui világbajnokságon és a tavalyi budapesti Eb-n is nagyszerűen helytállt. Védőfeladatai ellátása mellett a medence minden pontján feltűnik, kapásoldalon, rosszkézen és a kapu előtt is, ráadásul gólerősen is pólózik.
Felemás klubidényt produkált az FTC, a Magyar Kupa-győzelem és a Bajnokok Ligájában elért nagyszerű ezüstérem keretezi az elmúlt évadot, miközben a bajnoki döntőbe nem sikerült bejutnia a zöl-fehéreknek.
"Amit megcsináltunk azért a klubban az elmúlt években, az páratlan, tízből tíz döntőt nyertünk. Tudtuk, hogy ennek valamikor vége lesz, sajnos idén lett vége. Utólag már nem bánkódom annyira, a bajnoki bronzérmet legalább sikerült megszereznünk. Kicsit megcsúsztunk az elődöntőben, de lehet mondani, hogy már az alapszakasz utolsó meccsén az OSC ellen."
Ez volt az egyik legjobb éve egyénileg a Fradiban Jansik Szilárdnak. Angyal Dániel, Hárai Balázs és Manhercz Krisztián mellett ő is a legjobb magyar játékosok közé tartozik 2021-ben. Így kommentálta felvetésünket:
"Azt hiszem, személy szerint sikerült valamennyire szintet lépnem. Sok nehéz szituációban voltam bent a vízben, és úgy gondolom, hogy sikerült jól teljesíteni a bajnokság végjátékában és a BL-ben is. A Bajnokok Ligája-ezüst utólag nagyon szép. Ugyanúgy, amikor két éve megnyertük, most se gondolta volna senki, hogy eljutunk idáig. Hiszen úgy mentünk bele, hogy az egész szezonban nem játszhattunk együtt, sok sérülés és Covid-betegség, kihagyások voltak. A végére viszont sikerült összeállnunk."
picture

Jansik a Fradi legjobbjai közé tartozott idén - Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

Fotó: From Official Website

Rátérve a válogatottra, először a nyári felkészülés különlegességéről kérdeztük, arról, hogy más érzések dúltak-e benne, amióta tudja, ott van a kiválasztott 13 játékos között, akik a magyar válogatottban képviselik az országot a tokiói olimpián.
"Egyelőre különösebben nem pörgök azon, hogy olimpia jön. Világbajnokságon és Európa-bajnokságon már voltam, így inkább majd Tokióban fog tudatosulni bennem, hogy olimpián vehetek részt. Gyerekkori álmom válik ezzel valóra, de ez az álomnak csak az egyik fele, a következő része az, hogy jól teljesítsünk."
Hosszú hetek edzései állnak a srácok mögött. Vajon milyen állapotban érzi magát, illetve a csapatot a Fradi bekkje?
"Jó állapotban vagyunk, de látszanak még azért a hiányosságok. Az igazi tétmérkőzésekig még van időnk. Már a csoportmérkőzések is fontosak, azokon fokozatosan előre kell lépnünk, de a legjobbnak augusztus 4-től kell lennünk, az onnan kezdődő öt napos periódusra összpontosítjuk a csúcsformát."
picture

Jansik Szilárd bizakodva néz a jövőbe - Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Fotó: From Official Website

Az egyik fogadóiroda, a magyar válogatottat hozta ki a tokiói olimpia legesélyesebb csapatának. Mindezt egy nappal a beszélgetésünk előtt (július 13-án interjúztunk Szilivel), így erre is rákérdeztünk nála.
"A legnagyobb célokkal vágunk neki az olimpiának. Ha a fogadóiroda ezt hozza ki, az valamit jelent, ráadásul jót. Mert ezek az irodák mindig okosabbak, mint a fogadók, ezt sajnos tapasztalatból tudom. Bízom benne, hogy igazuk lesz. Küzdeni fogunk azért, hogy igazuk legyen. Az előző Eb-t nézhetik támpontként, de úgy gondolom, hogy van hat-hét nagyon erős csapat, amelyek közel azonos szinten vannak. A napi forma fog dönteni, mi úgy készülünk, akkor legyünk igazán jók, amikor arra a leginkább szükség van."

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés