Helyszíni tudósításunk a Hajós uszodából két Európa-bajnok pólós, Antal Dóra és Garda Krisztina nyilatkozatával.

Két év után láthattunk újra bajnoki döntőt, mivel tavaly a koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakadt a szezon. Minden eddiginél szorosabb finálé volt várható a két csapat között, ezt már a múlt heti, az utolsó másodpercben eldőlt alapszakasz-meccsük is bebizonyította, na, meg az, hogy az UVSE és a Dunaújváros is bejutott az Euroliga budapesti négyes döntőjébe.
Az előzményeknek megfelelően nagyon kemény partit hozott a párharc első felvonása, rengeteg dunaújvárosi kiállítással, és végül hazai, tehát UVSE-sikerrel. A vendégek még 1-0-ra és 2-1-re is vezettek, de utána már egyszer sem. A 11. percben az újvárosi védekezésben kulcsszereplő Horváth Brigittát cserével kiállították, a hazaiak pedig többek között Rebecca Parkes vezetésével a harmadik negyedre 7-3-ra megléptek, és úgy tűnt, eldöntik a nyitányt.
Vízilabda
Bob Dylant még nem erőltette a Vasasnál, a játékával próbál vezér lenni az Eb-ezüstérmes pólós
TEGNAP - 18:42
Mihók Attila együttese viszont nem így gondolta, és a végül öt gólig jutó Garda Krisztina pazar átlövéseivel 7-6-ra felzárkózott. Benczur Márton csapata nagyon jól védekezett, blokkerdőt állított fel a Hajós uszodába, csak Szücs Gabriellának volt vagy három blokkja.
Az Újváros válogatott kulcsemberei közül Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya sem volt eredményes, ketten együtt 7/0-s lőlapot produkáltak, amit más gárda se nagyon bírna el. Az UVSE-nél a 20 éves Faragó Kamilla viszont mind a három lövését gólra váltotta, rajta kívül Keszthelyi Rita is triplázott, vezérletükkel a címvédő 11-9-re nyert, és már szerdán, Dunaújvárosban bajnok lehet.
A meccs után az UVSE-ből Antal Dórát kértük értékelésre:
"Bár volt egy hullámvölgy 7-3 után, úgy gondolom, hogy végig kézben tartottuk ezt a mérkőzést. Sikerült megvalósítanunk védekezésben, hogy ne adjunk ajándékgólokat az ellenfélnek, azért így is volt egy-két olyan, amit elkerülhettünk volna. Ez most belefért, ez is a csapat nagyságát mutatja. Végig koncentráltan játszottunk, megbeszéltük, hogy nem fogunk semmiféle bunyónak felülni, hanem végig kitett kézzel csináljuk a dolgunkat. Ha vízilabdázunk, akkor ez lesz az eredménye. Taktikailag van annyira magas szintű repertoárunk, hogy azon se lepődnék meg, ha valamit újítanánk a második meccsre. Ha jól csináljuk, amit tudunk, akkor nem lehet probléma ezekből sem. Idegenben, más fajta környezetben fogunk játszani, de nem hiszem, hogy ez befolyásolhatja az ottani mérkőzésünket. Fejben ott kell lenni, okosan vízilabdázni, tenni a dolgunkat."
A Dunaújvárosból az ötgólos Garda Krisztinát kérdeztük:
"Nagyon sokat játszottunk emberhátrányban, ez az elmúlt meccseinken is így volt, sajnos. Valami olyat kell csinálnunk, hogy megakadályozzuk, hogy ennyi hátrányt kapjunk, illetve még jobban kell védekeznünk majd a hátrányokban. Támadásban ennél több kell. Olyan helyzetekből nem, vagy nem úgy vállaltuk el a lövést, ahogy kellett volna, bízom benne, hogy ezt a következő meccsre ki tudjuk javítani. Most ők vannak lépéselőnyben, bízom benne, hogy a szerdai mérkőzésünk jobb lesz!"
E.ON női vízilabda OB I, döntő, 1. mérkőzés:
UVSE Hunguest Hotels - Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 11-9 (1-2, 3-1, 3-3, 4-3)
Gólszerzők: Faragó 3, Keszthelyi 3, Parkes 2, Peresztegi-Nagy, Antal, Rybanska, illetve Garda 5, Brezovszki 2, Ziegler, Mucsy
(Fotó: Varga Jennifer/UVSE)
Vízilabda
Meghalt Csapó Gábor, legendás olimpiai bajnokunk
27/11/2022 - 09:12
Vízilabda
37 évesen, csékáként három centerakciógól BL-meccsen? Az OSC-s Tóth Márton kipipálhatja a tételeket
24/11/2022 - 16:23