Háromszor is vezetett két góllal a Dunaújváros, mégis a hazaiak örülhettek a végén.

A két legjobb magyar csapat Euroliga-kötelezettsége miatt játszották szerdán a szuperrangadót, ahol az alapszakasz első helye volt a tét. Az már a parti előtt biztos volt, hogy ez a két gárda fogja játszani a bajnoki döntőt, a kérdés az volt, hogy melyik fél élvez majd pályaelőnyt a fináléban. Nos, két másodperccel a vége előtt úgy tűnt, a Dunaújváros lesz kedvezőbb helyzetben, aztán jött Baksa Vanda, és az utolsó másodpercben szerzett akciógóljával mégis az UVSE-t hozta kétszeresen is nyerő helyzetbe.
Pedig a meccs inkább a kevesebbet hibázó, és a lehetőségeit jobban kihasználó vendégek kezében volt. Ráadásul 2-4-nél, 4-6-nál és 5-7-nél kettővel is vezettek Gurisatti Grétáék, de a hazaiak mindegyik alkalommal vissza tudtak kapaszkodni.
Vízilabda
Meghalt Csapó Gábor, legendás olimpiai bajnokunk
27/11/2022 - 09:12
Fór-hátrány csatává alakult a mérkőzés, amelyen a két magyar válogatott kapus, Gangl Edina és Magyari Alda is jól védett. A sok személyi hibából az Újváros jött ki rosszabbul, Garda Krisztina már a harmadik negyed elején kipontozódott, 9-9-nél Szilágyi Dorottya is kiszállt. Mivel a döntetlen Mihók Attila együttesének kedvezett volna, szinte már mindenki elkönyvelte a finálé újvárosi nyitányát, amikor 14 másodperccel a vége előtt Benczur Márton időt kért.
Amely során 7 a 6 elleni játékot kért a lila-sárgák trénere, vagyis Gangl is felment a támadás alatt a másik kapuhoz. A húzás pedig eredménnyel járt, Baksa Vanda egy másodperccel a vége előtt akcióból talált be, 10-9-re nyert az UVSE, amely ezzel a pályaelőnyt is kiharcolta a hónap második felében kezdődő döntőre.

Baksa Vanda UVSE

Fotó: Eurosport

Mihók Attila nyilatkozata az M4 Sportnak:
„Van egy csapatom, amelyiket most már zsinórban a harmadik UVSE-meccsen egyszerűen nem tudok játszatni, mert kamuzárásokra – amelyek a vízilabdában kontrák – kipontozódik a teljes válogatott sorom. Gyakorlatilag kettője van mindenkinek úgy, hogy kettő percet van a vízben. Én értem, hogy az UVSE-nek az egy nagyon erős taktikája, hogy a jó játékosokra zárnak, csak hogy az nem hogy kiállítás, hanem kontrafault. Be tudom küldeni a felvételt a Játékvezetői Bizottságnak, majd szeretném, ha véleményeznék, mert a szabályban az van, hogy a zárás az kontra. Elsősorban azon kell majd változtatni, hogy szeretném, ha Garda Kriszta például egy percnél többet játszhasson végre egy UVSE-meccsen, egy bajnokin, ugyanez igaz Szilágyira és Gurisattira. Szeretném, hogy azok a játékosaim, akiket felkészítek egész évben a mérkőzésekre, lehessenek a vízben!”
Benczur Márton így értékelte a meccset az M4 Sporton:
„A győzelem mindig a lányok érdeme, a színvonal nem volt csúcsrangadó, de nem is ez a lényeg. Nagyon bízom benne, főleg ebben a pandémiás időszakban, hogy egy kis szórakozást tudtunk adni a nézőknek. Az Euroligában több edzővel is beszéltük, hogy az a jó, hogy tudunk játszani. Persze valószínűleg most én sem lennék ilyen nyugodt, ha nem nyertünk volna, de azért ne felejtsük el, hogy milyen világhelyzet van. Nagyon büszke vagyok a lányokra, nagyon nagy meccs volt. Ha abból áll az életünk, hogy meccs előtt gyomorgörcs, utána meg sírógörcs, annak nem sok értelme van. Időnként veszítünk, időnként nyerünk, de kéne egy kicsit élvezni is a játékot. Ahogy egy picit talán megnyugodtunk, és ezekből a nagyon hektikus helyzetekből higgadtabban jöttünk ki, úgy át tudtuk venni a vezetést, és a végén egy egymilliószor gyakorolt figura eredményezte a gólt, amit nagyon sokan megkérdőjeleznek. Aki nem érti, annak itt a válasz.”
E.ON női vízilabda OB I, a 14. fordulóból elhalasztott mérkőzés
UVSE Hunguest Hotels - Dunaújvárosi Főiskola-Maarsk Graphics 10-9 (2-2, 2-2, 2-3, 4-2)
Gólszerzők: Parkes 3, Baksa V. 2, Keszthelyi 2, Rybanska, Faragó K., Antal, illetve Garda 2, Gurisatti 2, Horváth B. 2, Mucsy, Brezovszki, Szellák
(Fotók: Varga Jennifer/UVSE)
Vízilabda
37 évesen, csékáként három centerakciógól BL-meccsen? Az OSC-s Tóth Márton kipipálhatja a tételeket
24/11/2022 - 16:23
Vízilabda
Madaras Norbert a Ponyvaregény Mr. Wolfjaként oldhatja meg elnökként az MVLSZ problémáit
21/11/2022 - 18:01