Telt ház előtt kapott ki a BVSC a Barcelonától az Eurokupában.

Vízilabdaünnepre készültek a BVSC-Zugló szurkolói, rég nem látott telt ház és pazar hangulat fogadta Kemény Kristóf csapatát a Szőnyi úton, az Eurokupa-negyeddöntő második felvonásán. Egyszerre volt örömteli, hogy újra sokan voltak a lelátón, az viszont ijesztő, hogy alig hordtak néhányan közülük maszkot.
Azt nem tudni, a BVSC játékosaival mi történt, de az általuk mutatott csapatjáték meg sem közelíttette azt a minőséget, amit 10 napja mutattak az OSC elleni győztes Magyar Kupa-mérkőzésen.
Vízilabda
Az FTC kiváló játékkal győzte le a szupersztárokból álló szerb BL-riválisát
EGY NAPJA
A Barcelona otthonában elért 6-6-os döntetlen biztató eredménynek számított az első meccsen, ehhez képest mindössze egyszer, 1-0-ra vezettek Pásztor Mátyásék a visszavágón, a második negyedben még gólt sem tudtak szerezni (0-2).
Rengeteg kapufát lőttek a hazaiak, nem találták a jól védekező és blokkoló spanyolok között a réseket, már az első félidőben megléptek a vendégek (3-6). Fordulás után nagy hajrával sikerült mínusz négyről egyre feljönni (8-9), de túl sok rossz döntést hoztak támadásban a BVSC srácai, kapkodtak, és korán ellőtték a labdákat. Odaát ráadásul két spanyol válogatott, Blai Mallarach és Roger Tahull is extrát játszott a jobbszélen, illetve centerben.

Kovács Péter (9) küzdelme - Fotó: llyés Tibor

Fotó: MTI

Pedig a hazai drukkerek tényleg végig támogatták a BVSC-t, az utolsó szünetben pedig a világ egyik legjobb dala, a Wolf Like Me szólt a TV on the Radio-tól, ami pláne felpörgette a hangulatot. E sorok írója ilyen zseniális zenét még nem hallott magyar uszodában. Azóta nem örültünk így egy számnak vízilabdameccsen, amióta a 2017-es budapesti világbajnokságon a Foo Fighters The Pretender c. dala ment a magyar-japán női mérkőzésen az első ráúszás alatt.
Mentek előre becsülettel Nagy Mártonék, rengeteg energiát beletéve a fordításba, elképesztő úszásmennyiséggel, de a sok elhibázott lövés a továbbjutásukba került (9-12). És mivel a címvédő Szolnok hazai medencében is kikapott az Ortigiától (10-15), nem maradt magyar csapat az Eurokupában, ami ahhoz képest pláne csalódás, hogy tavaly magyar házi döntőt (Szolnok-OSC) rendeztek a sorozatban.
Többen nem akartak megállni nyilatkozni csalódottságukban a BVSC játékosai közül, a 18 éves Mészáros Mátyás viszont igen:
"Először is szeretném megköszönni a szurkolóknak, zuglóiaknak és nem zuglóiaknak, hogy ilyen sokan eljöttek nekünk szurkolni. Olyan meccs volt, amely népszerűsítette a vízilabdát. A BVSC mint klub is próbált ezért mindent megtenni.
Nagyon sajnálom, hogy így alakult az eleje, nem tudom, hogy azért történt-e, mert izgultunk, mert még nem játszottunk ilyen helyzetben. Kicsit bent maradtunk talán az öltözőben, és nem egymásért küzdöttünk. Bár megvoltak a helyzeteink, nagyon gyorsan ellőttük őket, egyénieskedett az elején mindenki, néhány másodperc után ellőttük a fórokat. Ha az erősségünk szerint csapatként végigjátsszuk ezeket, és úgy lőjük el őket, akkor nagyobb eséllyel mentek volna be.
Eddig nem kaptunk ki senkitől az Eurokupában, nagy menetelés volt. Csalódottak vagyunk, hogy így alakult, de megyünk tovább. Ha már itt nem sikerült a továbbjutás, azon leszünk, hogy a Magyar Kupában az OSC elleni visszavágón megmutassuk, hogy egy jó csapat vagyunk, minket nem lehet leírni, és a magyar bajnokság legjobb négy csapata közé tartozunk. Ezt kezdetben a Magyar Kupában tudjuk bebizonyítani. Egygólos előnnyel megyünk az OSC otthonába, ott sem rajtunk lesz a teher, valószínűleg itt minket nyomott meg ez jobban."

Mészáros Mátyás (12) elég reáliasan látta a helyzetet - Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

Fotó: From Official Website

Honlapunknak a BVSC rutinos, válogatott balkezese, Gyárfás Tamás is próbálta megfejteni, mi lehetett a gond:
"Nem érezhettünk extra nyomást, mert nekünk már az extra, hogy itt vagyunk. Lehet, hogy nagyképű vagyok, de 18 éve nem volt ilyen jó csapata a BVSC-nek. Büszke vagyok, hogy a részese lehetek! A 6-6-os visszavágó után sejtettük, hogy nem olyan lesz a visszavágó, amin összesen 12 gól esik. De azt éreztem, amiatt magamra is haragszom, hogy sokan egyénieskedtek. Amiben jók vagyunk, az az, hogy mindenki türelmes, és teljesen mindegy, ki lövi a gólt a végén. Sok volt a kapkodás, és nem tudom, hogy miért.
Óriási volt a hangulat, itt is szeretném megköszönni a nézőknek, hogy kijöttek, mert nagy élményt jelentett nekünk. Az ilyen napokért, órákért megy le az uszodába egy gyerek. Remélem, lesz még itt lehetőség a BVSC-ben, hogy az Eurokupában a négy közé jutásért játsszunk!"

Lendül Gyárfás Tamás balosa - Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

Fotó: From Official Website

Férfi vízilabda Eurokupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés
BVSC-Zugló - CN Barcelona 9-12 (3-4, 0-2, 4-3, 2-3)
Gólszerzők: Nagy M. 3, Pásztor 3, Csapó, Gyárfás, Mészáros M., ill. Mallarach 5, Tahull 2, Sesen 2, Urzainqui, Durik, Esforzado
Továbbjutott: a Barcelona, 18-15-ös összesítéssel

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Vízilabda
Az FTC maradt veretlen a másik BL-csapattal, az OSC-vel vívott bajnoki rangadó után
28/11/2021 12:15
Vízilabda
A szezon eddigi legjobb meccsét hozta az OSC-Vasas rangadó, több hullámvasutazással is
25/11/2021 09:49