Mindössze három úszónő tudta a történelemben a 200 vegyest 2:07-es időn belül teljesíteni – ő az egyikük.

Bejelentette (ideiglenes?) visszavonulását Siobhan-Marie O’Connor. A brit azok után hozta meg a nagyon komoly döntést, hogy fekélyes vastagbélgyulladása miatt kiesett az edzésből, emiatt a jövő heti brit bajnokságon, egyben olimpiai válogatón nem tud elindulni, és ezáltal nem tud kvalifikálni a tokiói olimpiára.
A 25 éves klasszis az Instagramon köszönt el:
Úszás
Hosszú Katinka folytatja, 100 éremig meg se akar állni!
18/01/2022 14:49
„Mint ahogy azt már néhányan észrevehették, a nevem nem szerepel az olimpiai válogatóverseny előzetes rajtlistáján.
Arról sokan tudtok, hogy pályafutásom során sokat küzdöttem egy súlyos krónikus betegséggel, a fekélyes vastagbélgyulladással. Ez az edzéseket és a versenyzést is nehézzé, kiszámíthatatlanná tette számomra.
2020 utolsó hónapjai óta képtelen vagyok tartós és megfelelő tréningeket csinálni. A legnagyobb erőfeszítéseim ellenére a dolgok nem úgy alakultak, ahogy reméltem és számítottam rá. Megtettem mindent, de nem tudok rajthoz állni a brit bajnokságon.
Teljesen összetörtem, de különösen hálás vagyok a családomnak és a barátaimnak a támogatásért. Szeretnék kis időt szánni a gyógyulásra, aztán eldöntöm, mi lesz a következő lépés az életemben.
A legjobbakat kívánom minden versenytársamnak a következő hétre!
Siobhan-Marie”
O’Connor Rióban óriási brit csúccsal lett ezüstérmes Hosszú Katinka mögött 200 vegyesen (egyedül ő tudta úgy-ahogy tartani a tempót a világcsúcsot döntő Hosszúval, végül a döntőben 2:06,88-at ment, amivel ő a történelem 3. olyan versenyzője Hosszú és Ariana Kukors mellett ebben a számban, aki 2:07-en belül teljesítette a számot), emellett a brit 4x100-as mix vegyesváltóval világbajnok lett Kazanyban. Vb-kről és Európa-bajnokságokról is van mindenfajta érme, állandó szereplője a vegyesdöntőknek, és ő a 100 mell brit rekordere is.
Az utóbbi három évben a betegsége miatt mentálisan sem tudott a topon lenni, ennek ellenére 2019-ben vb-döntőbe jutott Kvangdzsuban, majd a tavalyi, budapesti ISL-szezont is végigversenyezte, a London Roar színeiben a fináléban is úszott.
Forrás: swimmingworldmagazine.com
Úszás
Hosszú Katinka elkapta a koronavírust, kihagyja az úszóliga következő állomását
19/11/2021 14:08
Úszás
Hosszú Katinka visszatér
10/11/2021 12:47