Stephanie Rice a 2008-as pekingi olimpián három aranyérmet szerzett, emelett pedig világbajnokságokról van 7 érme. 2012-ben Londonban indult utoljára, visszavonulását hivatalosan 2014-ben jelentette be. Most a közösségi médiában arról mesélt, hogy milyen nehéz volt feldolgoznia, hogy többé már nem profi sportoló.

"Sokáig vívódtam magamban, hogy kitegyem-e ezt a videót, de végül úgy éreztem, hogy fontos megosztani az érzéseimet másokkal is.
Az olimpia mindig nehéz időszak számomra, sok pozitív és negatív érzést is felszínre hoz bennem. Sok sportoló beszélt már arról, hogy milyen nehéz időszakon megyünk keresztül mentálisan, miután felhagyunk a profi sporttal.
Úszás
Egy Tusup nélküli Katinka film csak a felszínt kapargatja – Duplacsavar podcast
TEGNAP 11:48
Számomra ez az átmenet kibaszott nehéz volt, néha még mindig az. Miután már nem úsztam többet, úgy éreztem, hogy senkinek nem vagyok fontos, elvesztt és depressziós voltam. 24 éves voltam és azt gondoltam, hogy már mindent elértem az életemben, ezután már csak unalmas dolgok várnak rám az életemben.
Ahhoz hogy tovább tudjak lépni újra fel kellett fedeznem magam. Többé nem Stephanie, az úszó voltam, ez pedig sok mélyen elnyomott bizonytalanságot hozott felszínre.
Nagyon sok munkát kellett elvégeznem, de ma már elmondhtaom, hogy boldog és elégedett vagyok. Imádom az életemet és az embereket magam körül, de az olimpia nehéz időszak. Nem tudok nem arra gondolni, hogy ki voltam úszóként és ettől nagyon szomorú leszek, hiszen sosem leszek már az az ember, a könnyek pedig ennek szólnak."
Rice vallomása után sok ausztrál sportoló üzent neki és támogatásáról biztosította. így tett a 2010-es téli olimpián aranyérmet szerző szabadstílusú síelő, Lydia Lassila is:
"Emberek vagyunk mind, nem csak sportolók. Az életünk során sok szerepet betöltünk és rengeteg fejlődésre van szükségünk, hogy ezt fel tudjuk dolgozni. Fontos, hogy élvezni tudjuk a különböző feladatainkat. Te is rengeteg dologban jó vagy és ezek közül rengetetg olyan van, amit az úszásnak köszönhetsz. Rá fogsz jönni, hogy milyen értékek birtokában vagy. Szeretünk."
A korábbi krikettjátkos, Matthew Hayden így támogatja honfitását:
"Mindig lenyűgözött, hogy Isten milyen sokszínűnek teremtette az embereket. Mindenki egyedi, elég ha csak az ujjlenyomatokra gondolunk. Steph, amit az uszodán kívül letettél az asztalra az igazi bizonyíték arra, hogy mekkora erő van benned. Ez a poszt (és szerintem nem ez lesz az utolsó ilyen) pedig másoknak is erőt fog adni, ezzel pedig nem csak a medencében vagy egy igazi bajnok, de az életben is az leszel. Sok energiát és kitartást kívánok, hiszen nagyon fontos, hogy a mentális egészségről is beszéljünk."
A pozitív fogadtatás Rice-ot is meglepte és természetesen nem felejtette el megköszönni a sok támogatást:
"Őszintén meglepett, hogy ennyien együttéreztek velem, nagyon örülök, hogy a saját nehézségeiteket ennyire őszintén megosztottátok velem.
Hiszek benne, hogy minden változás alapja az őszinteség, ezért is osztottam meg veletek az érzéseimet minden szűrő nélkül. Az érzelmeink mélysége áldás és azt gondolom, hogy a továbblépéshez ét kell élnönk mindet."
Forrás részben: FoxSports.com.au
World Championships
Mégis indul a budapesti vizes vb-n a 100m gyors riói olimpiai bajnoka
TEGNAP 09:15
World Championships
Melbourne-ben lesz Kazany helyett a rövidpályás úszó-vb
TEGNAP 09:00