Hosszú Katinka nagy bejelentést tett a párizsi olimpiáról

Eurosport Magyarország

Frissítve 18/01/2024 - 12:54 GMT+1

A háromszoros olimpiai bajnok hivatalosan is megerősítette a céljait, aminek eléréséhez komoly első lépcsőfokot tett meg.

Hosszú Katinka

Fotó: AFP

Korábban már többször is volt szó arról, hogy Hosszú valóban visszatér és megcélozza a párizsi olimpiát – a stábja megerősítette, hogy a szülése után hat héttel újrakezdte az edzéseket, Sós Csaba szövetségi kapitány pedig nem egyszer nyilatkozott az ügyről –, szerda este viszont ő maga jelentette be az Instagram-oldalán: ott lenne nyáron a francia fővárosban.
"Fejembe vettem, hogy megpróbálok kijutni a párizsi olimpiára… így az első megálló egy magaslati edzőtábor" – írta, és megosztott egy videót is, ami alapján férjével, Layber-Gelencsér Mátéval, valamint öthónapos kislányukkal, Kamíliával utazott el edzőtáborozni.


A 34 éves Hosszú szeptemberben arról posztolt az Instagram-oldalán, hogy szentendrei otthonukban egy futópadon edz, októberben pedig azzal került a hírekbe, hogy Milák Kristóf ügyére és Wladár Sándor nyilatkozatára reagált kemény szavakkal – erről itt lehet olvasni.
Jelenleg egy számban sincs olimpiai szintje, hiszen legutóbb 2022 nyarán, a római Európa-bajnokságon versenyzett, a kvalifikációs időszak pedig 2023. március 1-től 2024 júniusának végéig tart. Feltételezni lehet, hogy a tavaszi országos bajnokságon próbálhat meg helyet szerezni magának a csapatban, kérdés, melyik számokban – kedvenc távjain, 200 és 400 méter vegyesen egyelőre összesen csak egy A-szintes magyar úszónő van, Sebestyén Dalma 200-on a decemberi Győr Openen ért el 2:10.87-es időt.
A párizsi olimpia úszóversenyei július 27-én kezdődnek.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés