Egy, az élő közvetítésben észrevehetetlen pillanat, ami sok-sok hónap munkáját tette tönkre.

Messze nem a tokiói olimpia úszóversenyeinek legemlékezetesebb futama volt magyar idő szerint július 26-án hajnalban a férfi 100 méter hát első középdöntője. Az a Ryan Murphy nyert, aki később, a fináléban a két orosz, Evgeny Rylov és Kliment Kolesnikov mögött bronzérmes lett, rajta kívül pedig még Mitch Larkin, Thomas Ceccon és Robert Glinta jutott tovább innen.
Az élő közvetítésben és a lassításokban sem volt pontosan látható, hogy mi történt a 3-as pályán úszó Yohann Ndoye Brouard-ral, csak annyit lehetett érzékelni, hogy a 20 éves, az idei Európa-bajnokságon a versenyszámban bronzérmes francia a forduló után hirtelen meglepően nagy hátrányt szedett össze, amit egyrészt a második 50 méteren nem is tudott ledolgozni, másrészt a célba érkezés után ki is zárták őt. Nem lehetett pontosan tudni, hogy miért, egészen addig, amíg saját maga el nem árulta egy friss interjúban.
Olympic Games
Véget ért az olimpiai bajnok úszó és az állam közötti kínos ügy
30/08/2021 15:50
Egész egyszerűen izomból lefejeltem a falat az első hossz végén, nem fordultam. Soha nem történt ilyen velem, de nem láttam a medence feletti zászlót, magyarul nem tudtam, hol vagyok épp – azt hittem, van még hátra öt méter a fordulóig, aztán éreztem, hogy ütközik a fejem. Nagyon csalódott vagyok, mert simán bennem volt az olimpiai döntő: bombaformában éreztem magam, szuperül sikerült a felkészülés, erre jött egy ilyen.
Sajnos keratokónusszal, egy olyan degeneratív szemproblémával élek, ami által eldeformálódott a szaruhártyám. Éreztem, hogy az olimpiai uszodában nem tökéletes a látásom a fényviszonyok miatt és néha káprázik a szemem, de nem gondoltam volna, hogy nem veszem észre a zászlókat, mert az előfutamban tökéletesen érzékeltem mindent. Nincs mese, szeptemberben megműtenek, aztán remélem, rendben leszek.”

Brouard szokatlan helyzetbe keveredett

Fotó: AFP

Ndoye azóta 200 méter háton mindenféle probléma nélkül lett 9. összesítésben, és a 4x100-as vegyesváltó első embereként is jól teljesített, igaz, a franciák nem jutottak be a döntőbe.
Forrás: részben SwimSwam
Olympic Games
Hiába úszott világcsúcsot az olimpián, nem tud fizetni neki az állam
13/08/2021 07:21
Olympic Games
Eddig remek, Gulyás Michelle a 2. legjobb úszásban
06/08/2021 07:18