Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kiderült, miért fejelte izomból telibe a falat az olimpián az úszó

Nagy Benjámin

Frissítve 31/07/2021 - 20:08 GMT+2

Csak az látszott, hogy a forduló után nagyon lemaradt a többiektől, most ő maga árulta el, hogy mi is történt pontosan.

Yohann Ndoye Brouard

Fotó: AFP

Egy, az élő közvetítésben észrevehetetlen pillanat, ami sok-sok hónap munkáját tette tönkre.

Messze nem a tokiói olimpia úszóversenyeinek legemlékezetesebb futama volt magyar idő szerint július 26-án hajnalban a férfi 100 méter hát első középdöntője. Az a Ryan Murphy nyert, aki később, a fináléban a két orosz, Evgeny Rylov és Kliment Kolesnikov mögött bronzérmes lett, rajta kívül pedig még Mitch Larkin, Thomas Ceccon és Robert Glinta jutott tovább innen.
Az élő közvetítésben és a lassításokban sem volt pontosan látható, hogy mi történt a 3-as pályán úszó Yohann Ndoye Brouard-ral, csak annyit lehetett érzékelni, hogy a 20 éves, az idei Európa-bajnokságon a versenyszámban bronzérmes francia a forduló után hirtelen meglepően nagy hátrányt szedett össze, amit egyrészt a második 50 méteren nem is tudott ledolgozni, másrészt a célba érkezés után ki is zárták őt. Nem lehetett pontosan tudni, hogy miért, egészen addig, amíg saját maga el nem árulta egy friss interjúban.
Egész egyszerűen izomból lefejeltem a falat az első hossz végén, nem fordultam. Soha nem történt ilyen velem, de nem láttam a medence feletti zászlót, magyarul nem tudtam, hol vagyok épp – azt hittem, van még hátra öt méter a fordulóig, aztán éreztem, hogy ütközik a fejem. Nagyon csalódott vagyok, mert simán bennem volt az olimpiai döntő: bombaformában éreztem magam, szuperül sikerült a felkészülés, erre jött egy ilyen.
Sajnos keratokónusszal, egy olyan degeneratív szemproblémával élek, ami által eldeformálódott a szaruhártyám. Éreztem, hogy az olimpiai uszodában nem tökéletes a látásom a fényviszonyok miatt és néha káprázik a szemem, de nem gondoltam volna, hogy nem veszem észre a zászlókat, mert az előfutamban tökéletesen érzékeltem mindent. Nincs mese, szeptemberben megműtenek, aztán remélem, rendben leszek.”
picture

Brouard szokatlan helyzetbe keveredett

Fotó: AFP

Ndoye azóta 200 méter háton mindenféle probléma nélkül lett 9. összesítésben, és a 4x100-as vegyesváltó első embereként is jól teljesített, igaz, a franciák nem jutottak be a döntőbe.
Forrás: részben SwimSwam
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés