Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Alig ért haza, egyből kirabolták a friss olimpiai ezüstérmest

Nagy Benjámin

Publikálva 05/08/2021 - 18:03 GMT+2

Olyan exkluzív élmények és felvételek is elvesztek, amik valószínűleg soha az életben nem kerülnek már elő. Legalább van, aminek „örülhet”.

Miressi Ceccon Zazzeri Frigo Italy Tokyo 2020

Fotó: Getty Images

A nap, amikor egész Firenze megmozdult.

A 26 éves olasz úszó, Lorenzo Zazzeri a 4x100-as gyorsváltó tagjaként lett ezüstérmes Tokióban. Ahogy olimpián általában sokaknál szokás, nagyon sok ereklyét összegyűjtött, legyen szó a legapróbb tárgyaktól az ezüstérmen és akkreditációs kártyán át az iPadjén és GoPróján lévő különböző videókig, fotókig. Miután hazaérkezett, kedden hatalmas ünneplés fogadta őt, ráadásul a Bellariva uszodában kisgyerekekkel is találkozott, akiknek természetesen meg is mutatta az egyetlen nagy táskába csomagolt „emlékeket”.
Az örök életre fájdalmas hibát ott követte el, hogy egy idő után kivitte a cuccait (óriási szerencséjére az érmet nem) az uszoda mellett parkoló autójába és ösztönből bedobta a hátsó ülésre. Tipikus Murphy, hogy egy vállalkozó szellemű emberke „épp” arrafelé járt, betörte az ablakot és magával vitte a táskát.
Amint Zazzeri észlelte a bajt, gyorsan csinált pár fotót és feltette a Facebook-oldalára, hogy segítséget kér, egyben megüzente a tolvajnak: minden digitális eszközt megtarthat, csak hadd mentse le a Tokióban készült fájlokat és hadd kérje vissza például az olasz válogatott által aláírt zászlót és a családjának vett szuveníreket.
A rendőrségen túl egész Firenze beállt a keresésbe, több ezren megosztották a posztot, de sokáig reménytelennek tűnt, hogy bárki bármit is megtaláljon.
Nagyjából egy nappal később aztán valaki szólt neki, hogy az Arno folyónál, az egyik híd alatt találtak pár olimpiai logós tárgyat. Szerencsére kiderült, hogy mindegyik Zazzerié – más kérdés, hogy messze nem teljes az öröm.
A zászló, az akkreditációs kártya és néhány fontos dolog meglett, de az iPad és a GoPro nem. Sajnos valószínű, hogy ezek soha nem is lesznek meg. Fáradt voltam, ezért hagytam véletlenül látható helyen a táskát, és eszembe sem jutott, hogy ilyesmi megtörténhet pont ott. Köszönöm az egész városnak, hogy a szívükre vették az ügyemet.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés