A pécsiek 24 éves sportolója elárulta: a szakember már megvan, de hivatalos közleményt ezzel kapcsolatosan még nem adott ki a csapata, ezért ő is titokban tartja az információt.

"Már korábban is szó volt arról, hogy ő egyébként megfelelő lenne, és közben el is kezdtem vele a közös munkát. A héten egyszer-kétszer lejártam hozzá edzésre, a jövő héten pedig ténylegesen megkezdjük a közös munkát" - nyilatkozta Kenderesi. Hozzátette: a hivatalos bejelentés nem rajta múlik, hanem a csapatától függ, de tudomása szerint jövő héten nyilvánosságra hozzák.
Kiemelte: a tokiói olimpiára való ötéves felkészülés fizikailag, még inkább mentálisan vett ki sokat belőle, de úgy érzi, hogy végre kellően ki tudta magát pihenni.
Úszás
Kenderesi Tamás új edzővel folytatja a felkészülését
27/09/2021 12:34
"A felkészülés során ritkán tudtam találkozni a családtagjaimmal, barátaimmal, de ezeket időközben már bepótoltam" - mondta. Hangsúlyozta: a felkészülés végén és az olimpia után nem volt meg benne a kellő "vízérzés", ami mostanra már visszajött, és új edzőjével is abban maradtak, hogy akkor jövő hét folyamán "beleállnak a munkába".

Tamas Kenderesi

Fotó: Getty Images

A célokkal kapcsolatban elmondta: kicsit fájó számára, hogy most hosszabb alapozó időszak vár rá, mert lesz ugyan év végén Európa-bajnokság és világbajnokság is, ahová szeretne kijutni, és ott a maximumot nyújtani, de azok rövid pályás világversenyek lesznek, ő pedig az ötvenes nagymedencében érzi igazán otthonosan magát. Ott viszont csak májusban rendeznek legközelebb vb-t.
Kenderesi edzéseit eddig Tari Imre irányította, akiről az úszó elmondta, hogy néha a jövőben is ellátogat majd az edzéseire, számít is a jelenlétére, egy közös horgászat alkalmával pedig szeretné átbeszélni vele azokat a dolgokat, amik mostanában történtek.
A riói olimpián 200 méter pillangón bronzérmes Kenderesi Tamás ugyanebben a számban negyedik lett Tokióban.
Forrás: MTI
Olympic Games
Vérmessé vált magyar esélyek és gyilkos századok az úszóknál
27/07/2021 04:06
Olympic Games
Milák hatalmas fölényben, a legjobb idővel döntős, Kenderesi is bejutott
27/07/2021 03:00