Mint ismert, az Eb helyszínén Burián Katalin tesztje pozitív eredményt hozott, amiért őt már kint elkülönítették, és nem is utazhatott haza a csapattal.

Az ezután Kazanyban elvégzett tesztek mindenki másnál negatív eredménnyel zárultak, ugyanakkor a hétfői hazaérkezést követően többeknél is tünetek jelentkeztek, és a délután és este folyamán elvégzett gyorstesztek közül három is pozitív eredményt adott.
A MÚSZ vezetői az egészségügyi stábbal, így Prof. dr. Merkely Bélával konzultálva azt a döntést hozták, hogy a kazanyi delegáció valamennyi tagjánál PCR-tesztet végeztetnek – a mintavétel mindenkinél a megadott tartózkodási helyen történik –, a hazatéréstől számított 72 órán belül kettőt, és csak a negatív eredmények birtokában oldható fel a házi karantén-kötelezettség.
European Championships Short Course
Mit csináltál, Szabó Szebasztián?!
06/11/2021 20:01
Mindez azt is jelenti, hogy az érintett versenyzők és edzők csak a második negatív teszt után csatlakozhatnak a Kaposváron csütörtöktől vasárnapig esedékes rövidpályás országos bajnokság mezőnyéhez, így annak első napján semmilyen formában nem vehetnek részt.
A MÚSZ ugyanakkor értesítette valamennyi résztvevő egyesületet, hogy az országos bajnokságon a korábbi eseményekhez hasonlóan ismét kötelező lesz maszkhasználat és a távolságtartás valamennyi résztvevőnek.
Forrás: MÚSZ
European Championships Short Course
Szabó Szebasztián világcsúcsot repesztett, Európa-bajnok 50 pillangón!
06/11/2021 16:53
European Championships Short Course
Milák és Németh továbbjutott, és voltak visszalépések is szombat délelőtt Kazanyban
06/11/2021 13:11