Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Már csak egy hely kiadó a WTA-vb-n, orosz vagy görög teniszező lesz a nevető nyolcadik

Takács Márton

Publikálva 21/10/2022 - 19:26 GMT+2

A Fort Worth-i WTA-Finals nyolc helyéből hét már elkelt, az utolsó pozícióért Veronika Kudermetova és Maria Sakkari a Guadalajara Openen játszik majd egymás ellen, és a győztes mindent visz. Legutóbb Daria Kasatkina és Aryna Sabalenka kvalifikálta magát a szezonzáró versenyre, annak ellenére, hogy mindkét játékos már korábban búcsúzott a mexikói tornától.

Daria Kasatkina először lehet ott a WTA-vb-n

Fotó: AFP

Daria Kasatkina és Aryna Sabalenka is ott lesz a WTA-vb-n.
Daria Kasatkina és Aryna Sabalenka szerezte meg a hatodik és hetedik kvalifikációs helyet a WTA Finalsra, miután a részvételért folytatott csatában a rivális Madison Keys kiesett a Guadalajara Openen.
Az orosz, fehérorosz duó ezzel csatlakozott Iga Świątek, Ons Jabeur, Jessica Pegula, Coco Gauff és Caroline Garcia mellé, akik már korábban biztosították helyüket a WTA-vb-n.
A WTA cikke szerint Sabalenka másodszor szerepelhet a szezonzáró tornán egyesben, tavaly is ott volt. Kasatkina viszont Gauffhoz hasonlóan most fog debütálni a WTA Finalsön.
Sabalenka ebben a szezonban két döntőbe jutott, a stuttgarti WTA 500 Porsche Tennis Grand Prix-n és a 's-Hertogenbosch-i WTA 250 Libema Openen. Két WTA 1000-es versenyen, az Internazionali BNL d'Italia (Róma) és a Western & Southern Open (Cincinnati) elődöntőjéig menetelt, és a US Openen is a legjobb négy között volt, ami az eddigi legjobb egyéni Grand Slam-eredménye.
picture

Aryna Sabalenka

Fotó: AFP

Kasatkina 2022-ben két tornát is behúzott: megnyerte a San Joséban rendezett WTA 500 Mubadala Silicon Valley Classicot és a WTA 250 Championnats Banque Nationale de Granby versenyt. Tovább növelte kvalifikációs esélyeit a WTA 250 Melbourne Sumer Set, a WTA 500 Sydney Tennis Classic, a WTA 1000 Internazionali BNL d'Italia (Róma) és a Roland Garros elődöntőivel, ami a legjobb GS-szereplését jelentette.
Kasatkina 2019 januárja óta először tért vissza a Top 10-be ezen a nyáron, és augusztus 8-án új karriercsúcsot ért el a világranglista-9. helyével.
Keysnek Mexikóban elődöntőbe kellett volna jutnia, hogy esélye legyen a továbbjutásra, de három játszmában kikapott Victoria Azarenkától.
Veronika Kudermetova és Maria Sakkari pénteken a guadalajarai negyeddöntőben találkozik egymással, és a győztes garantálja magának a WTA-döntőbe jutást, tehát ez gyakorlatilag egy playoff-párharc is lesz kettejük között.
"Így kellett lennie, hogy én és Veronika ott legyünk ezen a ponton, és egymás ellen küzdjünk az utolsó helyért. Mindkettőnknek nagyon nehéz a sorsolása. Nem volt garantált, hogy a negyeddöntőben egymás ellen fogunk játszani. Nem azon fog eldőlni, hogy ki akarja jobban, hanem az, hogy ki játszik jobban. Mindent bele fogunk adni. Azt hiszem, ez jót tesz a tenisznek általában, a női tenisznek és a nézőknek is.
Mindkettőnknek jó szezonja van. Ezért harcolunk azért a helyért. Nem érdekel, mit mondanak az emberek az idényemről, ami hullámvasútszerűen alakult, én csak azt tudom, hogy még mindig a Top 10-ben vagyok. Még mindig egyike vagyok annak a két játékosnak, aki az utolsó helyet megkaparinthatja." - mondta Sakkari.
picture

Maria Sakkari

Fotó: AFP

Kudermetova 6:4, 6:4-es győzelemmel vetett véget Jelena Ostapenko vb-reményeinek, míg Sakkari 5:7, 6:3, 6:3-as győzelemmel vette el Danielle Collins esélyeit.
Sakkari 2-1-re vezet a Kudermetova elleni párharcban, legutóbb az Australian Openen nyert ellene a harmadik fordulóban.
Ahogy a WTA írja cikkében, a hét elején még tizenhét (17!) játékosnak volt esélye arra, hogy megszerezze a fennmaradó öt vb-hely egyikét. A guadalajarai 4. nap után további négy játékos szerezte meg a texasi kvalifikációt: Coco Gauff, Caroline Garcia, Aryna Sabalenka és Daria Kasatkina.
Iga Świątek, Ons Jabeur, Jessica Pegula már páholyból figyelhette a mexikóit tornát a világbajnokság szempontjából, miközben Pegula még ott van a mezőnyben, és Sloane Stephens ellen vár rá egy negyeddöntő.
A WTA-vb október 31-től november 7-ig tart majd a texasi Fort Worthben.
picture

Veronika Kudermetova

Fotó: AFP

részben via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés