Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kína idén sem rendezheti meg a WTA-vb-t, megvan az új helyszín

Eurosport Magyarország

Publikálva 06/09/2022 - 20:50 GMT+2

A texasi Fort Worth-ben rendezik meg idén a női teniszezők évzáró világbajnokságát. A versenyeket szervező WTA kedden jelentette be, hogy a torna október 31. és november 7. között lesz az Egyesült Államokban.

A 2021-es WTA-vb résztvevői Mexikóban

Fotó: Getty Images

WTA-vb - Texasban lesz az évzáró viadal

"A világ nyolc legjobb egyéni versenyzője mellett a legjobb párosok is a Dickies Arénában csapnak majd össze a nagy presztízsű évzárón" - jelentette be közleményében a szervezet.
A tornának 2019 óta a kínai Shenzhen adna otthont, ám a kínai város csak az első évben láthatta vendégül a mezőnyt: előbb a koronavírus-járvány miatt elmaradt a torna, míg tavaly a Peng Shuai-ügy miatt a mexikói Guadalajara ugrott be rendezőnek.
A 36 éves, párosban kétszeres Grand Slam-bajnok kínai játékos egy tavaly novemberi bejegyzésben szexuális zaklatással vádolta meg a 75 esztendős Zhang Gaoli korábbi miniszterelnök-helyettest, majd sokáig nem adott életjelet magáról. A kínai kormány és sportági szövetség sem kommentálta érdemben az ügyet, a közösségi oldalakon pedig letiltották az ezzel kapcsolatos véleményeket. Később az állami televízióban elhangzott egy Pengnek tulajdonított angol nyelvű nyilatkozat, amelyben visszavonta korábbi vádjait, ám az eltűnése miatt politikusok és teniszezők a világ különböző részéről adtak hangot aggodalmuknak, a WTA pedig decemberben felfüggesztette a kínai versenyeket.
Ennek kapcsán a WTA-nál úgy fogalmaztak, az évzáró viadal jövőre visszatérhet a kínai városba, amelynek 2028-ig van szerződése a verseny megrendezésére.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés