Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kyrgios az utolsó pillanatban visszalépett, elmaradt a Murray elleni meccse

Németh Dániel

Frissítve 23/08/2021 - 16:49 GMT+2

Néhányan fütyültek is a lelátón, amikor a műsorközlő beolvasta a hírt.

Nick Kyrgios

Fotó: Imago

250-es ATP-torna első fordulójában ritkán látni olyan érdekes párosítást, mint amilyen Andy Murray és Nick Kyrgios meccse lehetett volna. Kár, hogy egy sérülés közbeszólt.


A tenisztornák első fordulóiban, különösen ha kisebb versenyről van szó, nem ritkán foghíjas lelátók előtt rendeznek mérkőzéseket, Winston-Salemben azonban a szervezők előre dörzsölhették a tenyerüket, amikor látták, hogy a torna két legnagyobb sztárja, Andy Murray és Nick Kyrgios nem csak egy ágra kerültek, de rögtön az első körben össze is csapnak. Érdeklődőkből valóban nem volt hiány, a meccs azonban elmaradt, mivel az ausztrál térdsérülés miatt visszalépett.
„Floridában, Bradentonban végeztük a kezeléseket és az edzéseket, nyilvánvalóan izgatottan jöttem ide játszani. Imádom a helyszínt, minden nagyszerű. Az, hogy Andy Murray-vel, az egyik jó barátommal és egy teniszikonnal játszhattam, csodálatos lett volna, de figyelnem kell a testemre is. Úgy éreztem, hogy nem érné meg a kockázat, ha ma játszanék. Óvatosabbnak kell lennem, folytatni a kezeléseket és az edzéseket” – fogalmazott az ausztrál.
Kyrgios és Murray hetedik alkalommal játszott volna egymás ellen, az első öt meccset a skót nyerte, a legutóbbit viszont az ausztrál győzött, még 2018-ban. „Mivel manapság ritkábban játszom, Andy pedig annyi mindenen ment keresztül, mégis visszatért a Tourra, nagy volt a felhajtás a találkozó körül. Én is izgatott voltam miatta. Több időre van szükségem. Profi sportolóként, aki ennyi ideje a Touron van, szeretnék figyelni a testemre, a helyes döntéseket meghozni.”
Az ausztrál elárulta, hogy nagyjából két hete bajlódik a térdsérüléssel, de sokat dolgoztak azért, hogy meggyógyuljon; mivel nem sikerült, ezért a US Openen való részvétele is kérdéses lehet, bár Kyrgios azt mondta ott lesz New Yorkban. Az persze ugyancsak kérdéses, milyen állapotban tud pályára lépni, a formája ugyanis nem ígér túl sok jót, a biztató wimbledoni visszatérése óta három versenyen indult, ezeken összesen egy meccset sikerült megnyernie.
picture

Andy Murray

Fotó: Getty Images

Kyrgios visszalépése egyébiránt okozott némi bonyodalmat, a szervezőknek ugyanis gyorsan találniuk kellett egy szerencsés vesztest, aki kiállhatott Murray ellen, csakhogy a selejtezőket nem sokkal korábban tudták befejezni. Így állhatott elő az a helyzet, hogy Noah Rubin fél órával a Lucas Pouille-tól elszenvedett vereségét követően mégis a főtáblára került, és minimális pihenést követően pályára is lépett a korábbi világelső skót ellen.
picture

A vilárgranglista 306. helyéről kapott meglepetés ellenfelet Murray

Sok ellenállást nem tudott kifejteni, kevesebb mint egy óra alatt 6:2, 6:0-ra kikapott, Murray tehát sima győzelemmel mutatkozott be a tornán. „Eredetileg Nick lett volna az ellenfelem, de volt egy térdsérülése, ami miatt nem játszott. Azt mondták, hogy ha egy selejtezőst kapnék, akkor nem játszanék, de aztán egy szerencsés vesztes jött. Így aztán Noah-val játszottam, ami elég trükkös volt” – magyarázta a történteket Murray.
45 percig nehéz volt, meg utána az első pár játékban, mivel az edzőmmel alaposan végigbeszéltük, mi lesz a taktika, ami nyilvánvalóan megváltozott. Húsz perccel a pályára lépés előtt derült ki, hogy olyan ellenfelem lesz, akivel még sosem játszottam.
Mint azt a mellékelt példa is mutatja, Murray már csak rutinból megoldotta a feladatot, így készülhet a Frances Tiafoe elleni összecsapásra. „Kicsit nehézkes volt az elején, de pár játék után kényelmesebb volt, a vége felé pedig már neki voltak problémái. Sajnos tudom, hogy innen származik, ami nagyszerű, kiváló hangulatú meccset játszottunk, az én munkám viszont az, hogy megnyerjem a meccset.”

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés