Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kémkedés vádjával bebörtönzött újságírónő volt Andy Murray vendége a wimbledoni páholyban

Kálmán Laci

Publikálva 07/07/2023 - 17:01 GMT+2

Andy Murray meghívta a wimbledoni királyi páholyba a brit-iráni kettős állampolgárságú újságírót, Nazanin Zaghari-Ratcliffe-et, akit tavaly márciusban engedtek ki egy iráni börtönből, ahol hat évet töltött kémkedés vádja miatt. A háromszoros Grand Slam-bajnok skót jó szokásához híven ismét határozottan megnyilvánult egy számára fontos társadalmi ügyben.

Djokovicnak trükkös, Alcaraznak brutális a sorsolása Wimbledonban

Nem véletlenül esett rá a kétszeres olimpiai bajnok választása.
Nazanin Zaghari-Ratcliffe kémkedés vádja miatt töltött hat évet egy iráni börtönben, ahonnan tavaly márciusban engedték ki. Az újságíró azt mesélte Andy Murraynek, hogy nézte a meccseit, ami erőt és reményt adott neki arra, hogy egy nap talán majd szabadon engedik.
Zaghari-Ratcliffe, aki mindvégig ártatlannak vallotta magát, arról beszélt a skótnak tavaly decemberben, hogy 2016-ban, amikor magánzárkában tartották, azt azért megengedték neki, hogy tévét nézzen. Így láthatta például, ahogy Murray másodszor is győzni tudott Wimbledonban.
„Ez a legfurcsább és a leghihetetlenebb történet, amit arról meséltek nekem, hogy hogyan, milyen körülmények között látták valamelyik meccsemet” – mondta Murray, miután Zaghari-Ratcliffe végignézhette, ahogy kedden legyőzte Ryan Penistont a wimbledoni első fordulóban.
Az újságírónő nem akármilyen társaságba került, hisz Katalin walesi hercegné és az All England Clubban nyolcszoros bajnok Roger Federer mögött kapott helyet a királyi páholyban. Ez ráadásul épp azon a napon volt, amikor a svájci zseni egy kisebbfajta ünneplésben részesült a centerpályán.
„Meg szerettem volna őt hívni, hogy alkalma nyíljon nagyon más körülmények között is teniszmeccset nézni. Nagyon boldog vagyok, hogy vállalta, és el tudott jönni.”
picture

Nazanin Zaghari-Ratcliffe

Fotó: AFP

Az újságírónő elmesélte, hogy egyfajta menekülést jelentett a számára az, hogy a börtönévek alatt lehetősége volt Murray meccseit nézni. Ezáltal egy kicsit legalább megérezhette, milyen lehetne otthon lenni.
„Komoly érzelmeket hozott fel bennem az, hogy beszélhettem vele, és hogy meghallgathattam a történetét” – összegezte a találkozás élményét Murray.
via marca
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés