Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Elsők között szólaltattuk meg élete első Grand Slam főtáblája után Marozsán Fábiánt!

Szegedi Kristóf

Frissítve 03/07/2023 - 22:39 GMT+2

Marozsán Fábián vasárnap éjszaka tudta meg, hogy másnap pályára léphet karrierje során először Grand Slam torna főtábláján és a Rómában Carlos Alcarazt legyőző magyar teniszező jól helyt is állt a tavalyi negyeddöntős David Goffin ellen. Most a győzelem még nem jött össze, de ha minden jól alakul akkor Fábiánt a US Open főtábláján is láthatjuk, sőt előtte ATP versenyeken is találkozhatunk vele.

Wimbledon: Marozsán elalvás előtt tudta meg, hogy játszania kell, óriási élményt szerzett

A most már TOP100-as Marozsán Fábián mesélt nekünk a felkészülés sajátosságairól, mérkőzésének legfontosabb részleteiről és beavatott minket a következő néhány hónap terveibe is.
Fábi, karriered során először kerültél főtáblára Grand Slam tornán, ráadásul rögtön Wimbledonban amihez először is, nagyon gratulálunk. Kérlek meséld el nekünk, mit éreztél abban a pillanatban, amikor ez kiderült, egyáltalán még vasárnap megtudtad vagy csak ma reggel, hétfőn?
Igen, kicsit furcsa volt a szituáció, mert alváshoz készülődve tudtam meg, hogy felkerültem a főtáblára Kyrgios visszalépésével. Abban a pillanatban sok minden kavargott a fejemben, boldog voltam.
Át kellett szerveznem a napot, mert egy edzésre készültem reggel, majd egy mérkőzésre, ha kapok rá lehetőséget. Helyette azzal töltöttük az éjszakát, hogy próbáltunk kicsit kapkodva egy működő játéktervet kitalálni, ez sajnos nem sikerült a legjobban az időhiány miatt sem.
És persze boldogságot is éreztem magamban, hogy Grand Slam főtáblára kerültem, ami meglepetés is volt egyben, mert 4. várakozó voltam erre a helyre, nem bíztam vasárnap este 10 óra után már a lemondásban, nem volt szó ilyen játékosról. De maradtam mégis, sose lehet tudni, ki az, aki megsérül, lebetegszik, korábbi sérülése kiújul. Utólag visszanézve ez nagyon jó döntés.
A tavalyi negyeddöntős David Goffin volt az ellenfeled és ha ránézünk az eredményre 3 sima és 1 szoros szettet látunk, mi volt az, amivel a 2. szettet elhoztad és ami nem volt meg a többi játszmában?
Azt a részét sajnálom azért, hogy összességében sima lett a mérkőzés. Korábbi TOP10-es játékosról van szó, füvön több tapasztalata van, de Grand Slam tornán is. Ezen a meccsen főleg a tapasztalat jött a ki a legjobban. Talán fejben sem voltam 100%-os, mert az utolsó pillanatban derült ki a szereplésem.
Nem játszottam jól, fújt a szél, kis eső is volt és edzeni sem tudtam annyit, mint amire szükségem lett volna. Ezek nem kifogások, nem ez volt a legjobb napom, Goffin stabil volt, kihasználta a lehetőségeket és nagyon büszke vagyok arra, hogy elhoztam egy szettet tőle. Azt viszont sajnálom, hogy az utolsó játszma már nagyon sima volt.
picture

Wimbledon: Marozsán az első fordulóban búcsúzott

Összességében élvezted a játékot, hogy itt vagy Wimbledonban, ráadásul nagy pályán kaptál helyet, sokan figyeltek és szettet is sikerült nyerned? Mi a végső megélésed a wimbledoni szereplésedről?
Szokatlan a füves pályás szezon még nekem, ez volt az 1. alkalom, amikor játszottam. Nem a kedvenc borításom még ez, de eddig magasan ez a legsikeresebb Grand Slam tornám, emiatt azért kicsit felemás érzések kavarognak bennem. Nagyon élveztem, hogy itt lehetek, ráadásul nagy pályán játszhattam, szinte tele volt a lelátó, sokan szurkoltak nekem, talán többen is, mint Goffinnek.
Az elmúlt 8-10 nap mérlege egyértelműen pozitív, tudtam nyerni mérkőzéseket, főtáblára kerültem és egy nagyon jó játékostól kaptam ki az 1. fordulóban, akitől elloptam egy szettet, szóval pozitív élményekkel hagyom el a helyszínt.
A US Openen ha minden jól megy alanyi jogon főtáblás leszel, mi a terv az elkövetkezendő hetekre?
Ha minden jól megy, akkor tényleg meglehet a US Open főtábla, nagyon bízom benne. Visszamegyek salakra és Challanger versenyeken, valamint ATP tornán indulok. Két hét múlva Trieszt, majd az ATP250-es umagi torna jöhet, ott főtáblára felkerültem a lista alapján, amivel először leszek ATP versenyen alanyi főtáblás, ez egy újabb mérföldkő lesz nekem.
Ezt követően jön a kemény pályás felkészülés, US Open előtt Winstom-Salem valószínű, de próbálok még egy kemény pályás versenyt játszani ezen kívül is.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés