Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fucsovicsra Medvedev vár, rangadót játszhat Zverev és Rune, Alcaraz és Jabeur is pályán Wimbledonban

Takács Márton

Frissítve 07/07/2023 - 23:04 GMT+2

Az idő előrehaladtával csökken a wimbledoni meccsek száma, a rangadókból viszont egyre többet láthatunk majd. Remélhetőleg az lesz Daniil Medvedev és Fucsovics Márton szombati meccse, az lehet Alexander Zverev és Matteo Berrettini, valamint Alejandro Davidovich Fokina és Holger Rune egymás elleni partija.

Fucsovics újra győzött Wimbledonban, és Medvedev ellen készülhet

Szombaton is pazar meccsek várnak ránk Wimbledonban: Fucsovics Medvedev ellen, Zverev Berrettinivel szemben.
Annyira sűrű Wimbledon programja, hogy a Wimbledon – Szerva itt, szerelem ott című film újrázására esély sincs – pedig Kirsten Dunst az egyik főszereplő.
Még mindig nem érte utol magát Wimbledon, annyi a csúszás a keddi és a szerdai esőzések, meg késő este felfüggesztett meccsek miatt, hogy néha a MÁV-ra emlékeztet ez a varázslatos torna.
Ahogy közeledünk az első hét végéhez, egyre több nagynak ígérkező mérkőzés vár ránk, így lesz ez szombaton is. Most három párosítást emeltünk ki a programból, néhányat pedig távirati stílusban ajánlunk.

Ons Jabeur [6]-Bianca Andreescu – centerpálya, 2. mérkőzés

A hatodik kiemelt Ons Jabeur magabiztosan menetel eddig idén Wimbledonban. A két eddigi londoni mérkőzésén két órát töltött a pályán – összesen. Egy 6:3, 6:3-as és egy 6:1, 6:1-es győzelemmel jutott tovább az első két körből.
Tavaly döntőzött itt, ahogy aztán a US Openen, érik már a rendkívül szimpatikus tunéziainak egy Grand Slam-győzelem. A harmadik kanyarban az a Bianca Andreescu lesz az ellenfele, akinek éppenséggel már van major-címe – a 23 éves kanadai a 2019-es US Opent húzta be.
Andreescu Bondár Annát búcsúztatta a nyitó fordulóban, mindkét eddigi itteni partiján veszített szettet. Ráadásul először 1 óra 56 percet, majd közel három órát, 2 óra 46 percet játszott, tehát sokkal többet, mint Jabeur.
Nem csak emiatt lesz esélyesebb szombaton kettejük közül a tunéziai. Pont e sorok írása után jelentette ki Mats Wilander, az Eurosport állandó szakértője, hogy szerinte a torna egyik esélyeseként tekinthetünk Jabeurre.
Kösz, Mats!
picture

Wimbledon: Jabeur - Bai - a mérkőzés legjobb pillanatai

Daniil Medvedev [3]-Fucsovics Márton – 1-es pálya, 1. mérkőzés (14 órától)

Fucsovics Márton hatodszor főtáblás a füvespályás GS-en, eddigi legjobbja a 2021-es negyeddöntős szereplés volt. Ez most bravúr lenne tőle, mert a következő ellenfele a harmadik kiemelt Daniil Medvedev lesz.
A világranglista 67. helyezett magyarja kétnapos meccset vívott a nyitókörben a 28. helyen kiemelt holland Tallon Griekspoorral az esőzések miatt, és hasonlóan járt az amerikai Marcos Gironnal (65.) is.
picture

Retteghet Medvedev - Fucsovics nagyon meggyőző játékkal jutott a harmadik fordulóba

Utóbbi találkozó csütörtökön estefelé kezdődött, sötétedés miatt félbeszakadt, és másnap 7:6 (7-2), 6:3, 4:6-os állásról folytatódott, azaz a 31 éves magyarnak már csak egy szett hiányzott a győzelemhez. A nyíregyházi sportoló végül 6:4-re bezsebelte a negyedik szettet, és 3 óra 38 perces csatában jutott tovább.
A 2021-es US Open győztese még nem veszített játszmát Londonban, előbb Arthur Fery, majd Adrian Mannarino ellen örülhetett.
A kérdés, hogy szombaton ki nevet a végén.
picture

Medvedev egyelőre menetel Wimbledonban, Fucsovics előtt a feladat, hogy megállítsa

Marta Kostyuk-Madison Keys – 12-es pálya, 2. mérkőzés

Nem nagy nevek következnek, viszont tök jó meccset játszhat egymás ellen az idén első WTA-tornagyőzelmét arató Marta Kostyuk, és a 2017-es US Openen finálét játszó, Wimbledonban 2015-ben negyeddöntőző Madison Keys.
Kostyuk bravúrral nyitott itt, a nyolcadik kiemelt Maria Sakkarit úgy ejtette ki, hogy az első szettet 6:0-ra bukta el az ukrán lány. 7:5, 6:2-vel fordított, és ez a siker szárnyakat adhat neki – Red Bull sem kell hozzá.
Ez volt egyébként a 21 esztendős Kostyuk első top 10-es játékossal szemben elért győzelme a Touron. A folytatásban 6:2, 1:0-ra vezetett Paula Badosa ellen, amikor a spanyol visszalépett hátfájdalmai miatt.
Jót tett a játékának, hogy lefogyott, átalakult az izomzata, az eljegyzése, a biztosabb háttér is nyilván erősíti az ukránt. Keys két könnyebb sikerrel jutott el idáig, de a fejlemények most inkább talán a lendületben lévő Kostyuk mellett szólnak.
picture

Marta Kostyuk nagyot megy eddig Wimbledonban

Fotó: AFP

És akkor távirati stílusban a többi találkozóról.
A világelső Carlos Alcaraz a chilei Nicolas Jarry ellen játszik majd a centeren, ahol a címvédő Elena Rybakinára a brit Katie Boulter vár. Az Ausztrál Open-győztes, második kiemelt Aryna Sabalenka pedig az orosz Anna Blinkovával fut össze.
picture

Tesztelték Alcarazt, de állta a sarat és hozta a kötelezőt, ott van a harmadik fordulóban

Alexander Zverev és a 2021-ben itt döntőző Matteo Berrettini ütközetéből slágermeccs is keveredhet, ahogy a mindig mosolygós Frances Tiafoe és a látványos hasizmát rendületlenül megőrző Grigor Dimitrov partijából is.
Kíváncsian várjuk, mire megy egymással Alejandro Davidovich Fokina és Holger Rune, a 16 éves Mirra Andreeva pedig a 22. kiemelt Anastasia Potapovát is meglepheti. Gálfi Dalma is pályára lép, Ekaterina Alexandrova lesz az ellenfele.
picture

Így nyerte meg második körös mérkőzését a fájdalommal küzdő Gálfi Dalma


Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés